понеділок, 11 червня 2018 р.

Казкове "Бібліотечне літо"



Хто з нас не любить казок? Казки приходять у наше життя ще в ранньому дитинстві і залишаються з нами надовго. Казки цікавлять нас і бентежать, змушують захоплюватися, хвилюватися, уявляти. З першими казочками нас знайомлять батьки, а потім на допомогу їм стають вчителі і бібліотекарі. Відкриваючи для дітей світ казок, вони роблять їх кращими, навчають мудрості і доброти. І не дивно, що переважна кількість заходів "Бібліотечного літа" присвячується саме казкам.



7 червня завідувачка бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва спільно з завідувачкою клубом Іриною Попенко провели для учнів Малофонтанської школи літературний вернісаж "У світі казки чарівної"



Спочатку була проведена казка-гра "Подорож до країни Читландії". У бібліотеці всі книги переплуталися і їхні герої розлетілися хто куди. Тому всі присутні  відправилися в подорож до країни Читландії, щоб допомогти розставити все по своїм місцям. 


Почався шлях з "Казкового лабіринту", потім всі відповідали на питання вікторин "Лист із пляшки" та "Хто… Хто?", визначали, які речі належать різним казковим героям, відгадували загадки з чарівної яблуні, вирішували  кросворди і складали пазли. Діти допомогли книжковим героям повернутися до своїх казок.



Далі всі відправились до клубу, щоб продовжити літературний вернісаж цікавими конкурсами. Наприкінці заходу працівники культури провели танцювальний флешмоб.




А наступного дня, 8 червня, подорож у незвідану, цікаву книжкову країну з казковим лабіринтом під назвою «Ключі від казки» запропонувала своїм маленьким читачам, учням 1-4 класів, завідувачка  Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець.  


Дітям довелося довго блукати книжковим  лабіринтом, позмагатися у конкурсі «Упізнай героя за його вчинками або діями»,  у вікторинах «З якої казки ці слова?»,  «Хто..., хто...?», «Серпантин казок». 
На виході з лабіринту дітей чекала літературна гра «Казкові герої» та перегляд книжок відомих українських та зарубіжних казкарів світу з книжкової полиці «Скарбничка чарівних казок».



11 червня до Гидеримської сільської бібліотеки на свято казки завітали діти зі шкільного табору "Сонечко". Завідувачка бібліотекою Василиса Полуденнна підготувала учням "Казковий пікнік", у складі якого казка-гра "Подорож до країни Читландії", вікторини "З якої вони казки?", "Загублені речі", "Лист із пляшки", "Незвичайні приклади", "Склади грінки", "Передай кульку", "Відгадай загадки".






Сподобалась дітям
гра "Склади пазли - відгадай казку" та гра "Пройди лабіринт та знайди скарб".



Бібліотекар презентувала книжкову виставку "Світ казковий і прекрасний", ознайомила дітей з новими книжками українських письменників Ю. Чеповецького "Веселі пригоди Мицика і Кицика", В. Сухомлинського "Найгарнійша мама", Р. Росіцького "Киця-Мандрівниця з старого двору", М. Савка "Казка про старого 

Немає коментарів:

Дописати коментар