четвер, 14 червня 2018 р.

"Веселися, грай і книжки читай!"




В бібліотеках Куяльницької громади триває «Бібліотечне літо». Працівники сільських бібліотечних закладів докладають багато зусиль, щоб зробити відпочинок маленьких мешканців району цікавим, веселим, сповненим нових вражень та нових знань, і, водночас, залучити їх до читання, привити любов до книги. Яскравими заходами "Бібліотечного літа" на цьому тижні стали заходи в селах  Вишневе, Новоселівка, Коси, Стара Кульна та Олександрівка.



13 червня завідуюча Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець запросила вихованців пришкільного табору "Веселка" на бібліопікнік "Веселися, грай і книжки читай". Діти мали можливість  розважатись на свіжому повітрі на ігровому майданчику біля Будинку культури. На них чекали заздалегідь підготовлені ігри, конкурси, вікторини.


Бібліотекар запропонувала присутнім конкурс "Чарівна корзина", де потрібно було вгадати який предмет належить тій чи іншій казці, конкурс по складанню пазлів " Склади казкового героя", конкурс "Ерудит" та вікторину "Самий, сама, саме...", які дуже сподобались дітям і з якими вони швидко впорались.



Відпочинок на свіжому повітрі продовжився  веселими спортивними іграми. Крім того, дітки з цікавістю переглянули книги з виставки-безладу, що влаштувала їм бібліотекар на килимку серед галявини.


На подібній бібліотечній галявині провела етичний урок «Урок ввічливості і доброти» для вихованців пришкільного табору і бібліотекар села Олександрівка Наталія Суботіна, після якого дітки по черзі читали вголос казки, роздивлялись яскраві малюнки, розповідали про улюблених книжкових героїв.


12 червня бібліотекар запросила дітей на екскурсію по бібліотеці під назвою «Подорож до країни Читландії», де дітки залюбки взяли участь у розважально-ігровій програмі, відгадували різноманітні загадки, вікторини, кросворди та не забули вибрати по декілька книжок, щоб почитати їх вдома.




Однойменна гра-подорож пройшла і на шкільному майданчику села Вишневе, проведена для маленьких «читайликів» бібліотекарями Антоніною Станько (с. Вишневе) та Тетяною Демяненко (с. Ставки). 



Дітки мандрували казковим лабіринтом під назвою «Лист із пляшки», відповідали на питання вікторин «Хто? Хто?..», «З яких казок загублені речі?», «З якої вони казки?», відгадували загадки «Чарівної яблуньки». 





А потім пройшов перегляд дитячих книжок, з якими діти подорожували протягом усієї казкової подорожі.



Цього ж дня на літньому майданчику в селі Коси відбулась весела та цікава ігротека "Нехай день розпочнеться з усмішки", яку провела бібліотекар Олена Дегтяренко.  Усмішка - це найвпізнавальніший вираз на обличчі людини, і бібліотекар зробила все можливе, щоб усмішка майоріла на обличчі у всіх дітей.




Для розігріву ігротеку розпочала вікторина "Відгадай про яку казку йде мова", потім складали міні-ілюстрації мультиплікаційних героїв. Не забули перевірити один одного грою на уважність.



Після ігор дітки по черзі розповідали про знайомі їм казки та казкових героїв, коротко розповідали казковий сюжет.  

І на сам кінець бібліотекар пояснила, що усмішка і сміх - це ворота, через які в людину може потрапити багато хорошого і тому важливо завжди бути радісним.



Конкурсно-розважальна програма "На всіх вітрилах помчимося в літо" пройшла для малечі в селі Стара Кульна. Завідувачка сільською бібліотекою Ганна Кабак запропонувала діткам літературні вікторини, веселі загадки, ігри по сторінкам улюблених казок, пов'язані з природою. 




В бібліотеці пройшла презентація нових книжок, а також відкрилась майстерня з ремонту ляльок-рукавичок, які відремонтували старшокласники для бібліотечного лялькового театру.


Немає коментарів:

Дописати коментар