пʼятницю, 8 червня 2018 р.

Любіть тварину, і рослину, і сонце завтрашнього дня


Цікаві та змістовні масові заходи для дітей в рамках програми "Бібліотечне літо" відбулись цього тижня в бібліотеках сіл Нестоїта, Гидерим та Куяльник. 
5 червня до Гидеримської сільської бібліотеки на екскурсію завітали учні 1-4 класів. Бібліотекар Василиса Полуденна ознайомила дітей з новими книжковими надходженнями та презентувала книжкову виставку "У світі природи", присвячену світу тварин та рослин.

Цього червневого дня весь світ відзначає День охорони навколишнього середовища, тому до уваги дітей був запропонований урок екології під назвою "Екологія краю, тривоги і надії». Бібліотекар зачитала цікаву екологічну інформацію та залучила дітей до обговорення проблем забруднення навколишнього середовища, його наслідків та питань допомоги природі. Бібліотекар зачитала притчі "Про милосердя і любов до природи", "Про мудрість природи". 




Діти із задоволенням відгадували загадки про тварин та рослин.
Екологічний урок закінчився флешмобом "Любіть тварину і рослину, і сонце завтрашнього  дня».

Дню охорони навколишнього середовища був присвячений і літературний конкурс "Природа - очима письменників", проведений для школярів Куяльницької школи сільським бібліотекарем Ритою Гарматюк. В творах багатьох письменників природа наділена людськими якостями, має свої почуття та характер, а обурена природа інколи мстить людям за їх злодіяння і знущання над нею. Письменники закликають людей до збереження і дбайливого відношення до неї.


7 червня бібліотекарі Нестоїтської сільської бібліотеки Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос спільно з працівниками сільського Будинку культури запросили вихованців пришкільного літнього табору відпочинку на цікаве народознавче свято «Це слово співуче – криниця, дзвінкої води холодок…», яке було проведено біля джерела «Ізвор». 




Захід проводився з метою розширити знання учнів про  криниці, воду, її цілющі властивості, виховати любов до рідної землі, до традицій побуту українського народу.



Працівники культури провели краєзнавчу вікторину, конкурс на краще знання загадок та представили яскраву виставку-експозицію українських рушників «Рушники мої рушники: обереги, що не губляться у віках».  
Вчитель української мови Томаш Т.А. розповіла історію криниць Нестоїти, які мають назви «Антонова криниця» « Максимова криниця»  та «Джерельний дідух».

Немає коментарів:

Дописати коментар