пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

Німецька драма в центральній бібліотеці



1 серпня в центральній бібліотеці Подільщини стартував другий Фестиваль європейського кіно. Директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва привітала глядачів з цією подією і розповіла про участь центральної бібліотеки у фестивалях європейського кіно 2016 та 2018, років. 

Світлана Миколаївна  також   зосередила увагу присутніх на тому, що безкоштовні кінопокази кращих фільмів Європи проходять в Україні за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та кінокомпанії «Артхаус Трафік» і, що гаслом цьогорічного кінопоказу фестивалю став меседж - "Європа починається з тебе".

Кінопоказ відкрив лауреат премії «Золотий глобус» за найкращий іншомовний фільм – драма «На межі» з Діане Крюгер від зірки німецького кіно Фатіха Акіна.Стрічка брала участь в основній конкурсній програмі 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю (2017) у змаганні за Золоту пальмову гілку[2][3]. Також вона була вибрана у Німеччині на премію «Оскар» 2018 року в категорії «найкращий фільм іноземною мовою»[



Життя головної героїні – Каті (акторка - Діане Крюгер) змінилося буквально в один день – від вибуху загинули її коханий чоловік та син. 











Катя переживає страшний стрес і починає йти на дно – наркотики, алкоголь і спроба самогубства. Але все змінюється, коли адвокат дзвонить, щоб повідомити про затримання винних у смерті її рідних – молоду пару з неонацистськими поглядами.



ФІльм отримав величезну віддачу глядачів – усі присутні на перегляді не могли відірватись від картини. По закінченню – глядачі довго обговорювали проблеми, показані в даній картині. А головною з них – являється тероризм. 


У фільмі наводяться цифри постраждалих від тероризму людей. З 2000 по 2007 рік у Німеччині націонал-соціалістичні угруповування вбили 9 людей імігрантського походження, поліцейського, а також організували численні вибухи. Єдиним мотивом таких атак – було ненімецьке походження жертв.


Нагадуємо, що покази європейського кіно тривають.Чекаємо на глядачів щосереди. Вже 8 серпня на Вас чекає французський фільм - трагікомедія До побачення там, на горі  - від Альбера Дюпонтеля. 

Немає коментарів:

Дописати коментар