вівторок, 18 вересня 2018 р.

Вересневе розмаїття у бібліотеках




Розмаїттям масових бібліотечних заходів радує читачів Куяльницької громади місяць вересень. Бібліотекарі сільських філій популяризують новинки сучасної української та світової літератури, знайомлять з історією та видатними мешканцями рідного краю, проводять різноманітні тематичні інформаційні години, літературні змагання та ін.



Так, 14 вересня в Гидеримській сільській бібліотеці завідувачкою бібліотекою Василисою Полуденною була презентована книжкова виставка "Родзинки сучасної української літератури". Бібліотекар ознайомила присутніх читачів з творчістю відомих сучасних українських письменників, таких як  Марія Матіос та Володимир Лис, презентувавши їх книги "Приватний щоденник. Майдан війна" та "Країна гіркої ніжності".



До уваги читачів була розповідь про іронічну, мрійливу і дуже спостережливу українську письменницю Олену Андрейчикову та її збірки оповідань "Таємне понеділкування", "Остаться дома в понедельник", про письменників Сергія Бута і його "Аляску", Макса Кідрука і його романи "Жорстоке небо" та "Не озирайся і мовчи".


Не аби як зацікавили читачів роман Юлії Кубай "Душа", який здобув другу премію конкурсу "Коронація слова" 2016 року, і роман «Золотої письменниці України» Люко Дашвар "На запах м'яса". До душі присутнім припала книга Сергія Гридіна "Віраж". Не оминула увагою бібліотекар і книжковий фонд письменника Б. Сушинського і Л. Костенко.




Бібліотекарі села Липецьке Людмила Лунгу та Лариса Димпул  взяли участь в урочистому відзначенні Дня села "Село моє рідне - заквітчаний край", представивши до уваги липечан огляд книжково-документальної виставки "Моє рідне село"



запропонувавши перегляд краєзнавчих альбомів "Моє село - моя маленька батьківщина", "Талановита молодь Подільщини" та "Історичне минуле нашого села", а також ознайомивши з роботами місцевих майстрів (Барбінової Оксани та її синів - Максима і Артема). 



Цікавий захід  - інформаційну годину-диспут під назвою "Книга та Інтернет: спільники чи суперники?" – запропонувала для своїх читачів завідувачка бібліотекою села Гонората Світлана Якубовська. Між присутніми на заході учнями місцевої школи розгорнулась ціла суперечка. 



Одні висловили свою думку про беззаперечну перевагу електронної павутини: це і велика кількість інформації, і знайомства з новими друзями, і допомога при  виконанні домашнього завдання, і читання книжок через Інтернет. Але багато з присутніх надали перевагу традиційній друкованій книзі, яку приємно тримати в руках, чути шелест сторінок, вдихати запах фарби.

Присутні довго сперечались між собою, але дійшли до висновку, що і Інтернет, і книга рівнозначно важливі для сучасної людини. Для роботи Інтернет необхідний, але при цьому не хотілося б, щоб через нього зникли книги. «Тому бережімо та любімо книги, щоб не прийшлося йти до музею, щоб відчути шурхіт їх сторінок», - закликала бібліотекар по закінченні диспуту та запропонувала дітям ознайомитись з книжковими новинками, які надійшли до бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар