середу, 19 вересня 2018 р.

Бібліотека відкриває світ читання для молоді



З 17 вересня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС розпочався екскурсійний тиждень «Бібліотека – відкритий світ читання» в рамках «Бібліотечного вересня». Першими гостями бібліотеки стали студенти I курсу професійного ліцею (куратор Петрів Надія) та студенти медичного училища ім. В. О. Жуковського (куратор Секрієр Ольга).



Знайомство студентської молоді з бібліотекою розпочалось з невеличкого екскурсу в історію створення бібліотеки, роботи читацької зали. Про це розповіла присутнім завідувачка відділом обслуговування читачів Олена Попова.


З роботою бібліотечних Інтернет-центру та Центру європейської інформації познайомила студентів бібліотекар Ольга Волкунович. Вона розповіла про інформаційні послуги, які надає бібліотека, про безкоштовне користування комп’ютером та інтернетом, зоною WI-FI



продемонструвала юнакам та дівчатам сторінки сайту та блогу ЦБС, сторінками Фейсбуку («В обіймах книги», «Книго_news» Книга бібліотечна).  До уваги молоді був запропонований і перегляд відеоролику про можливості нашої сучасної бібліотеки.



У відділі абонементу на студентів чекало розмаїття книжкових виставок: «Світ сучасної літератури», «Ще книги – перлини», на яких представлена сучасна українська література та світові книжкові шедеври. 



Бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська дуже цікаво розповіла присутнім про нові романи української письменниці Світлани Талан «Спокута», «Коли ти поруч», «Оголений нерв».



Зацікавила молодь і «Книжка заборон і таємниць» - збірка творів 16 письменників з чотирьох країн, які вперше об’єднали зусилля для того, щоби поговорити про сучасних підлітків відверто, сміливо, іноді, навіть, провокаційно.


Після екскурсії абонементом студентів запросили на кінопоказ буктрейлерів на книжки Джорджа Мартіна «Гра престолів», Дари Корній та Тали Владмирової «Крила кольору хмар», Анджея Сапковського «Відьмак». Всі ці книги наявні у фонді центральної бібліотеки, і тому студенти із задоволенням стали нашими новими читачами та взяли почитати ці літературні новинки.

Останнім відділом бібліотеки, куди запросили молодь під час екскурсії, став краєзнавчий відділ. Бібліотекар Надія Балабан презентувала хлопцям та дівчатам книжково-документальні виставки «Подільщина – наш рідний дім», «Поетичне слово на Подільщині» та «Хоробрі серця», присвячену нашим воїнам-землякам в зоні АТО.




Покидали бібліотечний заклад студенти з приємними враженнями. Багато з них вперше відкрили для себе сучасну бібліотеку, де кожному буде цікаво.

Немає коментарів:

Дописати коментар