четвер, 27 вересня 2018 р.

"Бібліотечний вересень" триває





В бібліотеках Куяльницької громади триває «Бібліотечний вересень» - місячник, протягом якого бібліотекарі пропонують мешканцям свого села різноманітні екскурсії та тематичні масові заходи з метою залучення нових читачів, популяризації нової сучасної літератури.


Одним з таких заходів на цьому тижні стала екскурсія під назвою «Подорож у глибини книжкового моря» до Гидеримської бібліотеки учнів 1-2 класів разом з вчителями Ганною Бежанар та Анастасією Даниленко. Завідувачка бібліотекою Василиса Полуденна  розповіла учням, де починається життя книги, ознайомила з правилами поведінки з книгою, розказала, як розташовані книги в бібліотеці,  продемонструвала  зразки енциклопедичних видань з книжкової виставки "Кидай мишку, бери книжку".




Особливо зацікавила дітей презентація бібліотекарем книжкової виставки  "Світ казковий і прекрасний", під час якої вони із задоволенням розгадували загадки, збирали пазли та вгадували  казкового героя. На згадку про захід всі дітки отримали у подарунок книжечки-розмальовки  з героями улюблених казок. 

В Косівському будинку культури відбулась презентація яскравої виставки-ікебани "Щедрі дари нашої Землі", яку підготували разом з дітьми бібліотекар Олена Дегтяренко та директор Будинку культури Олена Кондельчук.
Виставку робили учасники заходу власними руками. Маленькі дітлахи майстрували з назбираних ними природних матеріалів «чудо-картинки», а старші за віком учні виконували більш кропітку роботу, результатом якої стали гарні витвори мистецтва з матеріалів, що кожного року дарує нам матінка-природа.


В бібліотеці села Малий Куяльник на спогад про веселе літо і гарний відпочинок маленькі читачі під керівництвом бібліотекаря Олени Цуркан та її помічниці, доньки Марії,  виготовили чудові вироби з морських мушлів, різнокольорових паперових смужок (в стилі квілінг) та намалювали яскраві малюнки.


Однією з важливих тем вересневих бібліотечних заходів є вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру. Так, завідувачка бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва провела годину-спомин «Бабин Яр: без права на забуття» з метою розкрити присутнім суть трагедії Бабиного Яру, пояснити її вплив на долю людства та сформувати усвідомлення того, що мир та злагода між людьми – найвищі на землі цінності.

Присутні заходу ознайомились з маловідомими сторінками історії та переглянули відео-спогад очевидців трагедії. Також присутні звернули свою увагу на виставку-пам’ять «День пам'яті трагедії Бабиного Яру».
Подібний захід відбувся і в бібліотеці села Гонората (завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська) для учнів 5-9 класів.
Як завжди, всі проведені заходи, були змістовними та цікавими і сприяли залученню до наших бібліотек нових читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар