вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Поетичне слово Мардарівки

Осінь дарує натхнення. Ще не вщухли обговорення поетичного вечора «Все, що душа довірила словам», який проходив 12 жовтня в центральній бібліотеці, як подібні поетичні заходи розпочалися в сільських бібліотечних філіях.
Так, 19 жовтня в Мардарівській сільській  бібліотеці  разом  із працівниками  Будинку  культури була проведена  поетична  година під назвою «Краса  поетичного  слова», на яку сільський бібліотекар Людмила Шевченко запросила активних читачів бібліотеки, які зачитали улюблені вірші місцевих поетів: В. Гаврилюк, К.  Теменюк, А. Раду та Р. Мартолог.


Розпочав поетичний марафон пенсіонер В. Пономарчук, в минулому – очільник місцевого колгоспу, який прочитав вірш В. Гаврилюка В.В., присвячений подіям, що відбуваються на Сході України:
«…Скажите,  кто бы мог подумать,
Что время повернется вспять
И танков гул, и свист снарядов
Придется  снова услыхать?!...»
А рядки з поезії Р. Мартолог і К. Теменюк, виконані художнім керівником Будинку культури Л. Піструїл, додали у захід веселий настрій, бо були присвячені вічним цінностям: весні, жінці, любові:
«…Я не Цветаєва,  конечно нет.
Моих стихов  никто не знает.
Я  начинающий поэт.
Надеждою душа пылает,
Что примет свет в свой тесный круг
Стихи рождаемые мною
Если понравятся вам вдруг
Я буду счаслива не скрою...»
По одному віршу з поетичного доробку кожного поета-аматора, які ретельно збирає бібліотекар до тематичної теки, зачитала сама господарка закладу Людмила Шевченко та виразила побажання, що односельці повинні знати про таланти людей, які мешкають з ними поруч.
Закінчилась поетична година освідченням у любові до рідного краю, до рідного села та його людей.
«…Ми вітаєм Вас, панове,
Біля нашого стола.
На Вкраїні  сіл багато, 
      Та  Мардарівка одна..."

Немає коментарів:

Дописати коментар