середу, 5 грудня 2018 р.

Подаруй тепло душі



На жаль, наше життя не казка. Поряд з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені, які погано чують або глухі, німі або сліпі, з обмеженими обмеженими руховими можливостями або із затримкою розвитку. З метою привернути увагу до проблем інвалідів, захистити їхню гідність, права та благополуччя щорічно 3 грудня увесь світ відзначає Міжнародний день інвалідів. Велику увагу цій даті приділяють і бібліотекарі Куяльницької громади.
Так, 3 грудня бібліотека села Липецьке запросила дітей з обмеженими можливостями, братів Дашкова Ярослава та Дашкова Максима на годину доброти «Подаруй тепло душі». Бібліотекар Лариса Димпул поспілкувалася з хлопчиками,  розповіла їм захоплюючу легенду про Янгола Доброти, який спустився на землю допомагати людям, прочитала цікаві віршики, познайомила з  новими книжечками з яскравими кольоровими ілюстраціями та подарувала солодкі подарунки.

Бібліотекар Мардарівської бібліотеки Людмила Шевченко та працівники Мардарівського Будинку культури Юлія Піструіл та Л. Піструїл спільно зі спеціалістом зі справ сім’ї та молоді Р. Циган відвідали дітей з обмеженими можливостями на дому. З якою непідробною  радістю і хвилюванням напередодні Дня Святого Миколая Ксенія Гандраман, Тетяна Ніца та Руслана Бондаренко зустрічали дорослих гостей, з охотою спілкувалися з ними та дякували за подарунки. Від щирого серця працівники культури бажали діткам успіхів у навчанні, міцного здоров'я їм та їхнім батькам.  


Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, бо вони потребують постійної турботи та уваги. І дай Боже, щоб янгол-охоронець Максима, Ярослава, Ксенії, Тетяни та Руслани  завжди оберігав їх,  і вони завжди були оточені любов’ю та турботою людей, які поруч із ними.

Немає коментарів:

Дописати коментар