понеділок, 20 травня 2019 р.

Куяльницька громада: на шляху до енергоефективності



17 травня в медіацентрі центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС в рамках Програми сприяння підвищенню енергоефективності об'єднаних територіальних громад України 








відбувся семінар "Комплексний підхід до енергоефективності в об'єднаній територіальній громаді"на якому були присутні керівники усіх відділів Куяльницької сільської ради, очільники старостинських округів.





Розпочався семінар привітанням модератора заходу, програмного директора ГО "Енергійна країна" Лілії Гричулевич. 



Привітав усіх гостей і голова Куяльницької сільської ради Сергій Паламарчук та доповів про впроваджені та заплановані заходи з енергоефективності в Куяльницькій громаді. 



Керівник центру енергоефективності ГО "Асоціація енергоаудиторів" (м. Київ) Вадим Литвин зупинився на технічних особливостях проектів у сфери ЕЕ та ВДЕ:  







утеплення пінопластом та ватою окремих частин та всієї будівлі, енергеничні аудити, заміна вікон, твердопаливні котли, пелети, енергетичні культури, біогазові установки, зелений тариф та ін.



Естафету виступів перейняв Олексій Корчміт, керівник Української асоціації Енергосервісних компаній, радник голови Державного агентства енергоефективності, 



який розповів про інструменти підтримки з боку державної влади таких проектів та шляхи реалізації заходів з енергозбереження за допомогою механізму ЕСКО.



Фінансові механізми: залучення міжнародної матеріально-технічної допомоги до проектів енергоефективності громади висвітлила для присутніх Юлія Кірвас, голова правління ГС "Одеський регіональний енергетичний кластер".





Присутні стали учасниками практикуму з енергетичної / економічної оцінки ЕЕ та ВДЕ заходів, їх вибору та фінансового планування, якій провів Вадим Литвин.





Завершився семінар підведенням підсумків та неформальним спілкуванням учасників зі спікерами.

Немає коментарів:

Дописати коментар