четвер, 13 травня 2021 р.

"Я свою душу пустив у душу народу»: до 150-річчя Василя Стефаника

 



12 травня в центральній бібліотеці відбувся День автора «Я свою душу пустив у душу народу», присвячений 150-річчю Василя Стефаника, видатного українського письменника, громадського та політичного діяча, однієї з важливих постатей культурного та соціально-політичного життя України.



Розпочався День автора презентацією книжкової виставки «Бетховен українського слова». Бібліотекар Людмила Поросятковська представила користувачам цікаву добірку творів одного з найвидатніших новелістів світової літератури, 



познайомила з книгами відомих літературознавців, присвячених життю та творчості Василя Стефаника.


Однією з найбільш цікавих книжок, представлених на виставці, є книга Степана Процюка «Троянда ритуального болю». Цей психобіографічний роман є  історією загадкового внутрішнього світу і харизми Василя Стефаника, якого манила й переслідувала троянда – символ життя і смерті. 



«Троянда ритуального болю» - це психоаналітичні версії історії загубленого кохання, письменницьких страждань, палітра символів, дослідження творчого мовчання, як втечі від перевтоми.




Продовжився захід читацьким флешмобом «Сила справжнього таланту» із читання уривків творів Василя Стефаника, 




в якому взяли участь активні читачі бібліотеки Л. Германчук, В. Паламарчук, О. Арнаут, В. Головецький та інші.



В читацькій залі бібліотеки протягом дня демонструвався художній фільм режисера Леоніда Осика «Камінний хрест», відзнятий у 1968 році на Національній кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка за мотивами новел Василя Стефаника «Камінний хрест» та «Злодій».

Немає коментарів:

Дописати коментар