середу, 24 травня 2023 р.

Спадщина слов'янських первоучителів

 



Щорічно 24 травня всі слов’янські країни вшановують пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. За різними історичними джерелами видатні візантійські просвітителі Кирило і Мефодій дали поштовх для розвитку східнослов’янської писемності, перекладаючи церковнослов’янською мовою богослужебні книги та Євангеліє.



Низку заходів до Дня слов’янської писемності та культури підготували для мешканців громади бібліотеки КУ «Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради».




В центральній дитячій бібліотеці читачі ознайомились з книжковою виставкою «Є мова – є нація!».



На відвідувачів Новоселівської сільської бібліотеки чекає книжкова виставка "Солов'їна, барвінкова, українська рідна мова...", присвячена історії української писемності, першим книжковим джерелам української літературної мови, культурі слова.


В бібліотеці села Гонората розгорнута тематична викладка «Спадщина слов’янських первоучителів», представлені на якій матеріали висвітлюють історію виникнення слов’янської писемності, показують нашу національну свідомість. Бібліотекар Світлана Якубовська презентувала викладку внутрішньо переміщеним особам, які є активними користувачами бібліотеки.



Юні читачі бібліотеки села Стара Кульна познайомились з історією братів Кирила та Мефодія, з історією створення кирилиці та кожною літерою абетки під час мовознавчої години "Мова - то є душа кожного народу". 



У бібліотеці села Бочманівка для учнів 7класів відбулась відеопрезентація "Є мова - є нація", метою якої було  ознайомити учнів з слов'янськими просвітителями Кирилом та Мефодієм.



До уваги користувачів центральної бібліотеки - невеличка віртуальна подорож в історичне минуле нашого народу під назвою «Є мова – є нація» на сторінці "Книга бібліотечна" в Фейсбуці.

Немає коментарів:

Дописати коментар