вівторок, 4 грудня 2012 р.

На струнах душі

Іду на сповідь... Дякую, читач,
За розуміння і за небайдужість.
Ти - свідок перемог моїх й невдач
І несміливість ти моя, і мужність...
Л. Шиманська

2 грудня в центральній районній бібліотеці відбулась презентація книги Людмили Миколаївни Шиманської "Іду на сповідь". Гостями заходу були представники  літературних об'єднань " Променя", "Ліри",  відділення "Аркадійського клубу", бібліотечні працівники, читачі - прихильники творчості поетеси. Не могла залишити поза увагою цей захід і начальник районного відділу культури та туризму О.М.Шапран, яка завжди була ініціатором об'єднання творчих людей Котовщини при бібліотеках. Саме учасники бібліотечних клубів "Тема" та  "Поетон" в подальшому стали осередками місцевих літературних об'єднань.
Талановиті автори Котовщини  за останні роки піднялися на гідний рівень, багато з авторів випустили свої самостійні збірки. Ліра котовчан - людей дружніх, але несхожих дуже різнопланова, що викликає жвавий інтерес у читача та не дає йому нудьгувати. До таких творчих людей належить і Людмила Миколаївна, наша колега, бібліотекар. До своєї першої самостійної збірки вона пройшла довгий шлях.
І на свято виходу першої власної книги зійшлися та з'їхалися друзі-поети з усього району: І.Янчевський, О.Корембліт, Н.Кулік,  В.Присяжна, Г.Колєсов, Л.Курченко, Є.Казначеєва, В.Барсукова, Ю.Шестова, Г.Колеснік. 
Ведучі заходу - працівники центральної районної бібліотеки О. Попова та Л. Лук'янчук,  ознайомили присутніх з біографією та творчістю Людмили Шиманської та звернули увагу гостей на тематичну книжкову викладку "На струнах душі", присвячену винуватиці урочистостей. 
 





Кожний із присутніх сказав багато душевних, проникливих слів про автора та її книгу, про сучасний час та  філософське осмислення життя жінкою і продекламував свій улюблений вірш з творчості поетеси, що було дуже зворушливо та хвилююче. 


Найбільшу увагу привернули вітання від аксакала, справжнього майстра поетичного слова, Олександра  Корембліта, який присвятив авторці та її "первенцу" цілий вірш:
 "Ты на исповедь пришла с душею чистой,
Не угодила в омут лжи и передряг.
Как вино, твои стихи крепки, игристы.
Высоко несешь поэзию, как стяг...
Исповедалась перед людьми и Богом,
Тяжесть вынесла поэзии вериг
Пусть же долгой будет вся твоя дорога,
Чтобы много написала добрых книг"
 На протязі усього заходу Людмила Миколаївна щедро ділилася з друзями своїм поетичним баченням світу, своїми найпотаємнішими почуттями. Вірші у виконанні авторки набували особливого змісту, тому що, читаючи їх, вона волею-неволею поринала в емоційний стан тих подій, якім ці вірші присвячені. 









Радісним моментом не тільки для поетеси, а й для усіх присутніх стала автограф-сесія Людмили Шиманської,  кожному дістався примірник ліричної збірки з добрими словами вдячності і поваги.


Премєра книги Л. Шиманської "Іду на сповідь" була тепло прийнята і великим колективом бібліотечних працівників району під час семінару, на якому автор мала можливість презентувати збірку та подарувати її з дарчим написом сільським бібліотекам, в яких вона неодноразово виступала з творчим доробком. Подарунок отримали бібліотеки сіл Коси, Новоселівка, М. Фонтан, Станіславка та центральна районна бібліотека. 


 






Незабаром Людмила Миколаївна побуває гостем і в районній дитячій бібліотеці  в рамках всеукраїнської програми "Україна читає дітям". Впевнені, що і для дитячої аудиторії цієї авторці є що сказати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар