четвер, 30 серпня 2012 р.

ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ РАЙОННОГО ON-LINE КОНКУРСУ «ЧИТАЮЧА КОТОВЩИНА»


ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ РАЙОННОГО ON - LINE КОНКУРСУ «ЧИТАЮЧА КОТОВЩИНА» 
В РАМКАХ « ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СВІТЛИН «В ОБ’ЄКТИВІ Я І КНИГА»
   Протягом червня - серпня центральною районною бібліотекою проводився on-line конкурс в рамках Всеукраїнського конкурсу світлин «В об’єктиві я і книга», оголошеного Державною бібліотекою України для юнацтва за інформаційної підтримки  радіо «Ера», Українського радіо, телеканалу «Культура», фірми «Періодика», фотостудії STUDIO F.
Положення про конкурс дивись тут
В популяризації читання книги засобами мистецтва фотографії взяли участь 7 бібліотек  району.
    Тему дитячого та юнацького читання оригінально відобразили в своїх світлинах бібліотечні працівники та читачі сіл Станіславки, Липецького,М-Фонтану, Мурованого, Нестоїти, станції Борщі та центральної районної бібліотеки.
 На фотографіях вдало передано емоційний стан під час читання різних вікових категорій читачів. Знайшлося місце на них і тваринам, і техніці, і чудовим мальовничим краєвидам нашої маленької батьківщини. Дивлячись на фотовиставку хочеться вигукнути: «Читати природно! Не забувайте про книги! Не відмовляйтесь від того, що робить нас щасливими і розумнішими!

Перемогу в районному on-line конкурсі одержали:
     1-е місце  -     робота  " Соняшникове літо" Копиці Дмитра, 17років з села Станіславка.

2-е місце - робота  " І працювала,  і душею відпочивала", або "Читати- це природно" Стопчанської Ольги,21рік,
 с. Нестоїта
3-е місце  - робота"Ніщо так не зближує, як хороша книга", або "В селі літом добре!" Копиці Дмитра, 17років з села Станіславка.

 Всі роботи учасників районного конкурсу були  направлені на другий тур в Одеську обласну бібліотеку для юнацтва імені В.В. Маяковського згідно умовам конкурсу.

ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ В РАЙОННОМУ ТУРІ І БАЖАЄМО ПЕРЕМОГИ НА ОБЛАСНОМУ ТА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РІВНІ!








пʼятницю, 24 серпня 2012 р.

Любіть Україну, як сонце любіть

до Дня Незалежності


Під такою назвою працівники культури села Липецьке підготували цикл заходів, присвячених Дню Незалежності України. На зустріч були запрошені діти всіх сільських шкіл одного з самих великих сіл нашого району. 








Бібліотекарі провели огляд літератури "Україна незалежна правова держава", конкурс малюнків "Україна моя, я для тебе на світі живу", тематичні вікторини-павутинки "Рідний край" та " Про Батьківщину". 



Діти приймали активну участь в усіх конкурсах і дружньо відповідали на всі запитання вікторин. Найкращі були відзначені бібліотекарями і оплесками друзів. Невеличке  розумове  тренування було дуже доречним напередодні шкільних занять.






 Бібліотекарі впродовж літа не розлучалися зі своїми  читачами і впевнені, що години, які діти провели в бібліотеці з книгою стануть школярам в нагоді.




Зав. бібліотекою с.Липецьке - центр 
Інга Урсул

середу, 22 серпня 2012 р.

Тепло своих ладоней, и разум,и сердце я Украине милой отдаю

 до Дня Незалежності
 
22 августа в центральной районной библиотеке прошло очередное заседание литературного салона "Бестселлер", посвященное 21-й годовщине празднования Дня независимости в Украине. На заседании были приглашены как   члены салона "Бестселлер", так  и городские поэты.  По уже существующей традиции заседание открыли работники ЦРБ Попова Е.В и Поросятковская Л.Д.



  


Библиотекари  предложили присутствующим литературно-поэтическую композицию " Тепло своих ладоней, и разум , и сердце я Украине милой отдаю", где рассказали об интересных фактах создания государства в Украине. Эта тема была с удовольствием подхвачена присутствующими и, в уютном краеведческом зале, полилась поэзия, посвященная любимой Украине и талантливому украинскому народу. 
Поэтический калейдоскоп открали поэтессы из Новоселовки Шестова Ю.М и Мельниченко В, продекламировав свои новые стихи: "Біла хата", "Україна", " Моя мати", а поетесса Бевзенко С.С. зачитала целый цикл стихотворений , посвященных украинской Независимости. На заседание салона был приглашен известный поэт города Котовска А.Х.Коремблит, который в рамках калейдоскопа провел презентацию своей новой книги "Нить Ареадны"и с радостью оставил афтограф с дарственной надписью для читателей центральной районной  библиотеки.
В заключении мероприятия  гостям  краеведческой гостиной была предложена презентация книжной выставки " Любить Україну, як сонце любіть".
Как всегда, гости расходились довольные гостиприимной  атмосферой и дружеским общением.

...ясна, незалежна, жива!

                                                                                                                        до Дня незалежності

19 серпня  в селищі Борщі (Зірниця) відбулися урочистості до Дня незалежності та народного свята Спаса під загальною назвою " Моя Україна воскресла - ясна, незалежна, жива".
Державне і народне! Свято для всіх! Свято єднання - вдалося на славу. На майданчику біля сільської бібліотеки зібралося чимало жителів села та гостей  свята у вишиванках та святкових сукнях, від малечі до людей поважного віку, з святковими прапорами і кошиками повними яблук,  з головою сільської ради в перших рядах та з церковним батюшкою у святковій ризі .
 Виставка просто неба  місцевих вишивальниць Любові Соколової та Наталії  Загородньої, кортеж юних мотоциклістів з державними прапорами, захоплені посмішки дітей під час нагородження за участь у конкурсі малюнків на асфальті  " Ми малюємо Україну" та задоволені лиця найстарших жителів селища Євгенії Василівни Грязнової та Ганни Іванівни Будянської під час отримання дарунків, щаслива сімейна пара Любові та Михайла Купріянових, які прожили разом 58 років 

 




та гостинні пироги з медом від підприємця Юлії Крютченко, якими вона щедро пригощала земляків, інсценівка за народними традиціями "Віддавала мати дочку" та вірші про рідний край, запальний танцювальний колектив "Форсаж" та веселі музики - все це створило неповторну атмосферу любові і радості на невеличкому майданчику.
І я там була, мед , пива пила... гарно відпочила уся Борщівська родина!

бібліотекар філії №48  Оксана Перебітюк 

пʼятницю, 17 серпня 2012 р.

Бібліотеки – центри громадських ініціатив

Оголошено 10-й раунд конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами від програми «Бібліоміст» (14.08.2012)
Тема раунду для сільських закладів: «Бібліотеки – центри громадських ініціатив»
Там, де люди об’єднуються задля вирішення місцевих проблем та впливу на прийняття рішень органами місцевого самоврядування, спільно шукають шляхи вирішення першочергових проблем громади, ініціюють рух задля позитивних змін у громаді, знаходять джерела фінансування місцевих ініціатив і відбувається народження та розвиток реального громадянського суспільства. Об’єднуючу роль у цьому процесі повинні відігравати бібліотеки, які можуть стати центрами відродження місцевих спільнот, механізмів становлення громадянського суспільства. Бібліотека як центр громадської ініціативи - це установа культури, яка ставить за мету не просто надання послуг у сфері культури, освіти, дозвілля, а й розвиток спільноти, залучення жителів до вирішення соціальних та інших проблем, що стоять як перед бібліотекою, так і перед спільнотою.
 У рамках конкурсу заохочуватимуться проекти, що створюватимуть умови для реалізації ініціатив громадян у різних сферах суспільного життя села і перетворяться на важливий ресурс функціювання і розвитку місцевих громад. Проекти повинні бути спрямовані на вирішення найбільш актуальних проблем місцевої громади. Розробка і реалізація проектів покликана підвищувати соціальну і громадянську активність мешканців села, актуалізувати громадянську позицію учасників.
Конкурс відкритий для сільських бібліотек. Заявки від бібліотек – переможниць конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами у 2010-2012 рр. у цьому раунді не розглядатимуться.
Останній термін подання заявок – 7 вересня 2012 р.
Бажаємо успіхів та чекаємо на заявки від бібліотечних філій Котовського району!