понеділок, 11 березня 2013 р.

Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець...

                                                                                          Шевченківські березини на Котовщині.

Живи, поете, в бронзі і граніті,
Живи , поете, в пам'яті людській.
Живи в піснях, живи у "Заповіті"
 У слові провіднім, у славі віковій.
                                Л. Дмитренко

"Шевченківські березини" вже стали доброю традицією для бібліотек Котовщини. Щороку в бібліотеках району в березні місяці проходять різноманітні заходи, присвячені життю та творчості видатного українського поета Тараса Шевченка. В цьому році в бібліотеках відбудеться ще більше заходів назустріч 200-річному ювілею Великого Кобзаря.

Одним із великих районних заходів "Шевченківських березин" стане виставка-коло (виставка-естафета) "Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець...".  Презентація виставки відбулась 11 березня в центральній районній бібліотеці. На виставці представлені найкращі друковані видання України, присвячені Тарасу Шевченку, репродукції відомих картин поета. Рухаючись бібліотеками району, вона буде поповнюватися творчими роботами народних майстрів (вишивка, різьба по дереву та інші), які символізують народну любов та прихильність нащадків до поета.
 Виставка представлена п'ятьма розділами.



Перший розділ "Тернистими шляхами долі" знайомить читачів з основними подіями з життя видатного поета, яскравими сполохами та гіркими моментами Шевченкової долі. 



Другий розділ "Відкриваючи творчість генія"  являє собою своєрідний вернісаж по картинам художника Шевченка, розповідаючи про становлення Тараса Шевченка як художника. 






Розділ "Журбу і любов у пісні виливав" об'єднує найвідоміші ліричні вірші поета, покладені на музику, електронні записи цих пісень. 






Про жінок, які залишили світлий слід у житті Тараса Шевченка, розповідає розділ "Любов, що розійшлася сном".  


П'ятий розділ "Вінок народної любові" включає в себе не тільки вірші різних поколінь, присвячені Кобзарю, а й творчі роботи народних майстрів, присвячені самому поету та героям його творів.
До 200-річчя видатного сина України виставка-коло побуває в усіх селах району і ознайомить мешканців Котовщини з багатогранністю генія, його творчим здобутком та надасть можливість відчути всю силу та могутність його віри у Людину та світле майбутнє України.


Немає коментарів:

Дописати коментар