четвер, 22 серпня 2013 р.

90- років Котовщині. Попурі різноманітних виставок.



21 серпня 2013 року  в  міському Будинку культури  відбулись урочистості, присвячені Дню утворення Котовського району та 22-ій річниці з Дня Незалежності України. На святі були присутні понад 500 мешканців нашого району,  шановні гості з області на чолі з заступником губернатору області Хлицовим П. В., депутати обласної ради Кравець О.С., Возіян А.І, начальник відділу народної творчості та національних культур Тарасова О.М,  заслужені ветерани району та талановиті артисти академічного ансамблю пісні, музики та танцю Одеської філармонії "Чайка" та Котовського району.
Бібліотечні працівники прийняли активну участь у заходах.  Попурі різноманітних виставок, представлених на святі, викликало живу зацікавленість у відвідувачів.
 До виставок підходили поодинці і групами... Всім був цікавий виставочний матеріал, адже, навіть, у архіві не має таких даних, які зібрали, систематизували та оформили в ході пошукових краєзнавчих робіт бібліотекарі , клубні працівники та освітяни району: від цінних документальних  матеріалів до самобутніх творчих художніх робіт маловідомих майстрів. 
 
Дуже приємно, що біля бібліотечних виставок глядачі затримувались найдовше. Документальний матеріал, представлений на розсуд селянам, вражав своєю наповненістю та рідкістю. Гості по декілька раз перегортали сторінки альбому-альманаху " Котовщина в світлинах", в якому зібраний фотоматеріал від 1923 до 2010 року. Презентація альбому "Котовщина в світлинах" стала яскравою ілюстрацією і до  історичної довідки, з якої розпочали свій виступ ведучі свята директор РЦКД  Михайло Іванов  та методист Олена Зелінська на святковому концерті. 


Не менше уваги викликав і альбом-каталог "Майстри Котовського району", який зібрав інформацію про всіх майстринь району, що прийняли участь у творчій естафеті до 90-річчя утворення Котовського району і авторські виставки яких, на протязі 2012-2013 років були презентовані у краєзнавчому відділі центральної районної бібліотеки. 

Не залишились поза увагою і бібліографічні посібники: "Котовщина - земля моїх батьків", "Одвічні скарби Котовщини", "Поетична ліра Котовщини", "Любомирський чарівник", краєзнавча вікторина " Рідний серцю край Котовський та ін.



Стенд "Тобі, мій рідний край" висвітив матеріал, щодо  впровадження в нашому районі "Народного бюджету". Яскраво ілюстрований хронікою подій, що вже відбулись в нашому районі під егідою губернатора області, стенд став  чудовою ілюстрацією сучасного розвитку району за  останні  роки.


 






 



Експозиція робіт майстрині ляльок Інни Штепи приголомшила навіть дорослих. Персонажі Інни настільки різноманітні і вишукані навіть в самих дрібничках гардеробу, що викликають справжній захват! Серед її героїв: і казкові персонажі, і народні герої , і яскраві образи піратів,  і сучасні персонажі з нашого реального життя. Всі вони неповторні, самобутні, зроблені з любов'ю, і ні у кого не викликає сумніву, що тендітна майстриня любить свої витвори щиро і по-дитячому віддано.


Роботи талановитих дітей Котовщини, зібрані освітянами, довели, що майбутнє району у руках творчих дітей. І якщо слідувати заклику відомої  пісні "...дадим шар земной детям", то частинка нашого району  в руках цих талановитих дітей на загальній карті світу має бути яскравою і чарівною.






 Нам є чим пишатися! Нам є до чого прямувати! Ми любимо свій край і шануємо простих пересічних людей, які бережуть і творять історію власними руками. 

Немає коментарів:

Дописати коментар