пʼятницю, 20 червня 2014 р.

Естафета пам'яті в Климентівській раді

 "Ми пам'ятаємо всіх поіменно"



Пам'ять людська - це велика сила. Вона  допомагає усвідомити уроки історії, щоб оцінити і зберегти мирне небо над головами, мирні світанки та щасливе дитинство.
Районна естафета пам'яті "Ми пам'ятаємо всіх поіменно" пройшла своєю ходою вже в десяти сільських радах Котовщини. 18 червня естафета завітала до Климентівської сільської ради. Чисельна делегація Нестоїтської сільради на чолі з головою Загарією Михайлом Євгеновичем прибула до Будинку культури села Климентеве з великим вінком пошани загиблим  воїнам-климентовцям та воїнам-визволителям села і передала атрибути акції голові Климентівської сільради Бурдейній Олені Петрівні.

Урочистості розпочалися з виступу в. о. голови Котовської райдержадміністрації Ірини Володимирівни Скуділо та начальника райвідділу культури Ольги Михайлівни Шапран,  які 
наголосили на важливості збереження миру на нашій землі, вдячності нашим дідам  та прадідам за визволення краю та надії на те, що більше ніколи на нашій українській землі не будуть гинути діти та гриміти гармати.

Презентацію книжкової виставки-коло "Україна в полум'ї війни", оформленої та розробленої центральною районною бібліотекою, провела директор ЦБС Світлана Миколаївна Дюгаєва, розпочавши її  поетичними рядками, присвяченими простим людям, учасникам Великої Вітчизняної війни, які ціною свого життя здобували нам майбутнє. 




Вона розповіла, що ця виставка напередодні  перебувала в Нестоїтській сільській бібліотеці на протязі 20 днів, де бібліотекарі Н. Є. Стопчанська та Т. Д. Гребонос знайомили громаду з представленою на ній літературою.
А від сьогодні виставка буде перебувати в бібліотеці села Климентове, і всі бажаючі зможуть познайомитися з нею та відкрити для себе правдиві і невідомі сторінки Великої Вітчизняної війни на основі історичних джерел та документальних свідчень учасників тих героїчних  подій.


Захід продовжився концертною програмою, в якій прийняли участь аматорські колективи Нестоїти та фахівці районного Центру культури та дозвілля  на чолі з директором - Михайло Трохимовичем Івановим. 



Чим більше подорожує районом акція, тим більш хвилюючими стають концертні номери, які пронизують до сліз, змушуючи повністю поринути у атмосферу величності і трагедії народного подвигу.


Урочистості, як завжди, увінчалися покладанням квітів делегаціями Нестоїти та Климентева, гостей з райцентру до пам'ятника загиблим воїнам. 
Наступною у черзі приймати естафету готується Станіславська сільська рада.


Немає коментарів:

Дописати коментар