пʼятницю, 6 червня 2014 р.

Літо починається з бібліотеки



Настало  яскраве, барвисте літечко і з ним прийшли веселі літні канікули. А канікули – це класні пригоди, розваги, ігри, а ще подорожі, нові знайомства і несподівані зустрічі.



Дозвілля дітей влітку – щорічна проблема і для батьків і для вчителів. Чим зайняти дітей? Цю проблему допомагає вирішити краєзнавчий відділ Котовської районної бібліотеки. Бібліотекарем  Надією Іванівною Балабан для школяриків розроблено і втілюється в життя декілька варіантів  цікавих розповідей по історії рідного краю. Вже декілька груп маленьких відпочивальників ЗОШ №5 дізналися про основні події з історії створення і розвитку Одеської області, міста Котовськ та Котовського району.





З великою увагою та зацікавленістю діти слухають розповідь бібліотекаря про роки окупації та звільнення нашого краю від фашистських загарбників («Уклін живим, загиблим - слава»), адже в цьому році, в березні місяці ми відзначили 70-річчя звільнення Котовщини, а 28 жовтня будемо відмічати 70-річчя звільнення всієї України. З душевним трепетом діти беруть до рук документи військової пори, а саме фронтові листи-трикутнички, листівки, бойові нагороди радянських воїнів. Привертає дитячу увагу і розповідь бібліотекаря  про бойові подвиги наших земляків - Героїв  Радянського Союзу.







Не залишає байдужими  дітей інформація про єдину на півдні України  школу лірників, яка існувала в 19-му столітті в селі Коси. Вони з задоволенням розглядають альбом  та ляльки - сліпого кобзаря і його маленького проводиря. 

 

 Відповіді на запитання, яскрава фотосесія з експонатами краєзнавчого відділу, цікаве спілкування надовго запам’ятається  юним котовчанам.

Тож запрошуємо всіх маленьких  жителів нашого міста і району  дізнатися більше про історію рідного краю і з користю проводити свої літні канікули в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар