понеділок, 14 вересня 2015 р.

Книжковий дім і його жителі

 "Бібліотечний вересень"



"Бібліотечний вересень" набирає обертів. З початку місяця учні загальноосвітніх шкіл, студенти училищ, вихованці дитячих садочків "штурмують" бібліотеки району. Найбільш масовими та яскравими на минулому тижні стали екскурсії до бібліотек Малого Фонтану, Гонорати та станції Борщі. 
Малофонтанська бібліотека запросила в гості маленьких "читайликів" з дитячого садка на  цікаву подорож під назвою "Книжковий дім і його жителі". Діткам відкрився чарівний книжковий світ, до якого можна мандрувати у будь-якому віці. 
Завідувачка філією Ірина Дмитрієва була дуже рада маленьким відвідувачам. Вона познайомила діток з правилами користування книгою, розповіла про абетковий каталог, ознайомила з тематичними полицями дитячого фонду, нагадала правила гарного ставлення до книги. 

Цікавим доповнюванням до екскурсії стали захоплюючі ігри "Так чи ні", "Ти загадки відгадай, доби частини упізнай".  А найбільше сподобалась дітям гра "З якої казки", для проведення якої бібліотекар приготувала  чарівний кошик з дивовижними речами казкових героїв. 
Весело і завзято пройшли фізкультхвилинка "Берізка" та гра "Солодка естафета", в якій взяли участь дві команди: "Буратіно" і "Тарапунцель". 
Зацікавила дітей і запропонована бібліотекарем добірка дитячої літератури для дитячого садочка, де вихователі будуть знайомити їх з новими літературними героями.
Час пройшов в теплій і дружній атмосфері. Всім діткам дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності. А закінчилась екскурсія побажанням бібліотекаря: "Завітайте до нас ще, любі дітки! Книжковий дім завжди чекає  на вас з радістю. До нових зустрічей!"
 
В цей же день до Борщівської бібліотеки–філії №37 завітали більш дорослі читачі -  учні  сільської загальноосвітньої школи №2 - на  пізнавально–оглядову екскурсію «Чарівне царство книг». В світлому та затишному приміщенні на дітей чекала усміхнена та привітна завідуюча бібліотекою Трояновська Ганна Михайлівна.
Вона розповіла про світ книг та про сумні пригоди книжок, які деколи трапляються через неохайність юних користувачів, ознайомила з правилами користування літературою у бібліотеці. 
 


Чимале пожвавлення викликала запропонована школярам пізнавальна вікторина «В гостях у казки».  
Продовжилась екскурсія в бібліотечному Інтернет-центрі,  де бібліотекар провела бесіду-обговорення на тему «Що важливіше в теперішньому часі – Книга чи Інтернет ?».



Дітям дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, після якої бібліотека поповнилась новими читачами.  Наостанок Ганна Михайлівна наголосила, що двері бібліотеки завжди відкриті для тих, хто хоче пізнавати світ, мандрувати іншими країнами, навчатися новому, мандрувати та просто весело та корисно проводити свій вільний час.



14 вересня до Гоноратської бібліотеки завітали учні 3-го класу разом з учителем Осадчук Р.І. на літературний осінній ранок "Осінь тиха, золота, заглядає до вікна". Вчитель ознайомила дітей з творами про осінь та розповіла про народні прикмети.

Бібліотекар Якубовська С.К. провела екскурсію по бібліотеці та запропонувала діткам осінню вікторину, в якій дітки розгадували загадки про цю чудову пору року. 
Літературний ранок продовжився голосними читаннями віршів про осінь.
Покидали бібліотеку дітки з книжками та гарним настроєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар