вівторок, 8 вересня 2015 р.

Зміни заради майбутнього


В бібліотеках ЦБС Котовського району проходять заходи по інформуванню населення з питань децентралізації. 
В кожній бібліотеці створені тематичні теки "Децентралізація заради розвитку держави" з матеріалами стосовно Конституційної реформи, до яких входять закони, що визначають напрями впровадження механізму децентралізації в Україні: 


"Про добровільне об'єднання територіальних громад", "Про основи державної регіональної політики" та проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади" та інформаційні матеріали з сайту "Децентралізація. Зміни заради майбутнього".




В бібліотеках проходять інформаційні години та обговорення реформи місцевого самоврядування. Під час обговорень піднімаються питання про актуальність та об'єктивну необхідність проведення реформ децентралізації влади, посилення ролі органів місцевого самоврядування в управлінні справами громад, переваги, які отримають місцеві громади внаслідок проведення децентралізації виконавчої влади, спростовуються чутки щодо зникнення невеликих сіл, закриття шкіл та медичних закладів та ін.

В центральній районній бібліотеці відкрито декілька інформаційних куточків з інформаційно-просвітницькими матеріалами, які користуються попитом у користувачів району. Бібліотекарі широко рекламують і інтернет-ресурс  даної тематики, демонструють відеоролики з циклу "Спроможні громади - сильна держава" (довідки, дороги, школи, медицина, робочі місця).

Сьогодні бібліотеки країни виступають справжніми мостами до децентралізації. За підтримки міжнародної програми "Бібліоміст" був проведений всеукраїнський вебінар з децентралізації, який транслювався у прямому ефірі. У вебінарі взяли участь залучені бібліотеками 250 громад з усієї країни. Повна версія вебінару доступна за посиланням https://youtu.be/qTXl5WLSv6A.

Немає коментарів:

Дописати коментар