середу, 14 вересня 2016 р.

Біль нашої пам'яті





Прийшов до нас яскравий, сонячний вересень… Дітки пішли до школи, студенти занурились в світ професійних знань… А центральна районна бібліотека гостинно відчинила двері для школярів та студентів, запрошуючи їх на ознайомчі екскурсії в рамках "Бібліотечного вересня".




 
12 вересня бібліотеку відвідала перша група студентів медичного училища (група 1КС, куратор Надія Василівна Гречкосій). Майбутніх медсестер ознайомили з графіком роботи  бібліотеки, провели екскурсію окремими бібліотечними відділами. 


Бібліотекар Людмила Лук’янчук розповіла присутнім про послуги читального залу, про роботу комп’ютерного центру, запросила на курси англійської мови, які діють при бібліотеці, а бібліотекар Людмила Поросятковська  презентувала юним відвідувачам  виставку «Живий голос далекої епохи», розгорнуту у відділі абонементу. 

Далі майбутні читачі нашої бібліотеки відвідали краєзнавчий відділ, де познайомились з історією нашого краю, помилувалися роботами подільських майстринь, старовинними предметами побуту та знаряддями праці. Особливий інтерес  викликали конкурсні  народознавчі роботи сільських бібліотекарів «Обереги рідного краю».


Після цікавої екскурсії студенти були запрошені на вечір-реквієм «Біль нашої пам’яті», приурочений 75-ій річниці трагедії Бабиного Яру. Бібліотекарі Олена Попова та Людмила Лук’янчук  розповіли про страшні події в Києві 75 років тому, коли фашисти безжально почали знищувати єврейське населення, ромів, українських націоналістів, комуністів, підпільників, партизан.

За різними підрахунками в Бабиному Яру за період окупації було знищено від 70-ти до 200 тисяч  людей. Біль  і сльози невинно убієнних мирних жителів України звертаються до нашої пам’яті… 
Про увіковічення цієї жахливої трагедії розказала слайд-презентація «Пам'ятники загиблим в Бабиному Яру», яку підготувала бібліотекар Інтернет-центру Інна Вербицька.



Продовжила вечір–реквієм бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Іванівна Балабан, яка провела презентацію книжкової виставки «Яр плачу, жалю і болю», звернувши особливу увагу на книгу нашого місцевого поета Олександра Хіл’євича Корембліта «Огонь Холокоста». Вірші та поеми з цієї збірки, присвячені тим жахливим подіям, не залишили жодного байдужого.



Також  присутнім було рекомендовано в продовження теми ознайомитись з книгами Томаса Кініллі «Список Шиндлера» та Тетяни  де Росней «Ключ Сари»…

По завершенні заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих у Бабиному Яру.

Немає коментарів:

Дописати коментар