середу, 13 вересня 2017 р.

"Сага про невідомі світи" в бібліотеках району



У вересні в центральній районній бібліотеці проходить презентація книжкової виставки-коло «Сага про невідомі світи», де зібрані книжки у жанрі фентезі. Жанр фентезі популярний у величезної кількості читачів незалежно від їх віку. Сучасні діти, підлітки, їхні батьки та дорослі люди все частіше звертаються до фентезійному світу у пошуках улюблених героїв, на яких вони хочуть бути схожими. 





Виставка  складається з двох розділів: «Магія фентезі» та «Скарбниця Бойових пригод», які зібрали найкращі твори письменників - фантастів з усього світу.   
Перший розділ виставки включає в себе серію книг «Століття Дракона». 
Ця серія - одна з найвідоміших  серій перекладної фентезі. Понад десять років в ній виходили книги як визнаних майстрів жанру, так і молодих авторів, чиї імена були відомі тільки вузькому колу любителів жанру. 

Багато популярних циклів були згодом перевидані в інших серіях, але деякі твори видавалися всього один раз, і вже давно стали бібліографічною рідкістю.
"Століття Дракона" об'єднало найбільш повні зібрання творів Девіда Геммеля, Дейва Дункана, Джоела Розенберга, Анджея Сапковського, Меггі Ф'юрі і багатьох інших авторів. 


Були видані (повністю, або в значному обсязі) такі знамениті цикли як «Міфи» Роберта Аспріна, «Меч Істини» Террі Гудкайнда, «Колесо Часу» Роберта Джордана, «Пригоди Гаррета» Глена Кука, «Пісня льоду й полум'я» Джорджа Мартіна, «Відьмак» Анджея Сапковського, «Фракс» Мартіна Скотта, «Ксанф» Пірса Ентоні.



Другий розділ книжкової виставки присвячений авторам бойових пригод. 
Тут представлені твори Вольфтана Хольвайна "Ворог роду людського",  Альфреда Ван-Вогта "Тьма над Діамантовою", Джиро Скотта "Бранці Генелана". 


Трилогія американської фантастики Ендрю Свона "Повелителі сутінок" понесе читачів у світ пригод Эви Ішем - агента спецслужби, жінки биоробота  за якої охотяться наймані вбивці, а нова книга Пімоті Зана познайомить читачів з людьми далекого майбутнього.







Дуже скоро читачі сільських бібліотек Подільського району зможуть познайомитися з цією виставкою та відкрити для себе безмежний світ фентезі.

Немає коментарів:

Дописати коментар