вівторок, 12 грудня 2017 р.

Уроки права - уроки життя





Цьогорічний Тиждень права виявився в ЦБС Подільського району яскравим та насиченим на масові заходи, найбільш вдалими серед яких стали заходи в бібліотеках Гонората, Малий Фонтан, Гидерим та в селищі Борщі.



6 грудня на правову годину "Закон. Права та обов'язки" запросила своїх читачів, учнів 8 та 9 класів, бібліотека села Гонората. Діти разом із завідувачкою бібліотекою Світланою Якубовською відправилися по безкраїх просторах світового океану прав і обов'язків.



Бібліотекар познайомила учнів зі змістом основних статей Конституції, розповіла про основні поняття документів про права та обов'язки дітей та познайомила дітей з тематичною книжковою викладкою.
Діти навипередки відповідали на запитання вікторини "Правова розминка", грали в гру "Так чи ні".


Особливо сподобався присутнім конкурс "Казкове право" по відомим казкам, творам народної творчості, де відображено правові відносини.
По закінченні подорожі, потрапивши на острів "Щасливий", діти у формі інтерв'ю підводили підсумки зустрічі та висловлювали свою думку про поняття «Щастя».


8 грудня в бібліотеці села Малий Фонтан відбулась інтернет-подорож для читачів-дітей "Уроки права - уроки життя". Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва спільно з завідувачкою клубом Іриною Попенко запропонували учням Малофонтанської школи обговорити такі поняття, як "закон", "конституція", "право", "людина", "громадянин", ""ратифікація". Діти відповідали на питання по правових ситуаціях.        





До уваги присутніх бібліотекарем була представлена презентація ілюстрованої книжкової виставки "Правила і закони в суспільстві й твоєму житті".  


Цього ж дня завідувачка Гидеримською сільською бібліотекою Василиса Полуденна запропонувала своїм читачам, учням 6-7 класів, годину права під назвою "Діти мають права й обовязки".  Бібліотекар розповіла учням про особисті права і обов’язки дітей та які вчинки дорослих дискримінують права дитини. До уваги дітей була презентована  книжкова виставка "Правова абетка".


Презентація книжкової виставки «Правовий статус людини» для учнівської молоді відбулась і в селищі Борщі. Під час презентація бібліотекар Оксана Перебітюк організувала цікаву вікторину "Знавці правознавства", де юні гості заходу мали змогу активно проявити себе, відповідаючі на запитання. Підлітки ознайомились з процесом виникнення законів та правил у суспільстві.




Правове виховання населення, поряд із сім'єю, бібліотекою, школою та іншими закладами, є на сьогодні одним із пріоритетних напрямів роботи сучасної бібліотеки.                   

Немає коментарів:

Дописати коментар