четвер, 25 січня 2018 р.

Бібліотечний простір очима NOVI Architects



23 січня центральну бібліотеку відвідала група сучасних архітекторів зі студії NOVI Architects.   Студія заснована 9 жовтня 2016 року молодими спеціалістами Євгенієм Чернатом, Наталією Гавелі, Ганною Чернат, Олександром Колодіним. Креативні архітектори є випускниками Одеської державної академії будівництва та архітектури та проживають в місті Одеса.



Вони щиро вірять в те, що саме командна робота дає найбільш якісний продукт та  прагнуть створювати продуману і гуманну архітектуру, вважаючи, що для особистого росту і розвитку проектів неймовірно важливо завжди бути в зоні research.



Молода команда була запрошена радником голови Подільської РДА Андрієм Бондаренко для розробки проекту сучасної бібліотеки як громадського простору (HUB) для усіх категорій користувачів на базі центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС. 




Протягом шести годин молоді спеціалісти знайомились з приміщенням бібліотеки, спілкувалися з колективом, вивчали читацький попит, переглядали репортажі з бібліотечних заходів, прислухались до побажань читачів та фахівців.



На гостей та працівників бібліотеки цього дня чекала відеопрезентація від ведучого архітектора студії Євгена Черната щодо сучасних архітектурних тенденцій в розробці бібліотечного простору в розвинутих країнах світу.


Презентація була цікавою для всіх присутніх і не залишила байдужими і представників влади, зокрема начальника відділу культури Подільської райдержадміністрації Ольгу Шапран та секретаря Куяльницької сільської ради Тетяну Костюк, які виразили загальні сподівання, що такий проект буде, безумовно, цікавим та затребуваним для усіх мешканців Куяльницької громади та міста Подільська.




Про таку сучасну, креативну бібліотеку з великими можливостями і бібліотекарі, і читачі району чекають вже давно. За проектом, бібліотека отримає не тільки цікаве архітектурне рішення, а й буде оснащена новітньою технікою, меблями та "бібліокафе".



Ми дуже сподіваємось, що завдяки плідній та якісній співпраці Андрія Бондаренка з  компанією NOVI Architects та інвесторами, ця мрія буде втілена в життя, а наша громада отримає великі нові можливості для освіти, дозвілля та праці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар