понеділок, 12 лютого 2018 р.

У мене роман з бібліотекою



До Дня Святого Валентина в центральній бібліотеці відбулось Свято кохання "Хвилюючий світ любові"



На свято завітали студенти Подільського професійно-технічного ліцею та медичного училища ім. В. Жуковського, щоб дізнатись про почуття, яке поза віком і часом, яке є творчим натхненням багатьох поколінь на різних континентах і яке рано чи пізно приходить до кожного з людей.



Ведучі свята Людмила Бензар та Ольга Волкунович познайомили молодь з історією виникнення чудового свята кохання - Дня Святого Валентина та запропонували до уваги студентів відеоряд різноманітних презентацій про традиції святкування цього дня у країнах світу. 


Бібліотекарі запросили юнаків та дівчат помандрувати уявним «Трамвайчиком кохання», зупиняючись на «Провулку першої симпатії», «Алеї першого кохання», «Бульварі мрій»,
 



«Площі побачення» та «Вулиці очікування» і розповідаючи на кожній зупинці зворушливу історію кохання непересічних людей: художників, фотографів, поетів…





Але справжній «бум» у молоді викликала продумана розважально-ігрова програма, створена бібліотекарями на основі популярної телевізійної гри «Хто зверху?».



Багато сміху, влучних коментарів та оплесків викликав конкурс «Хто я?», де за питаннями треба було здогадатись, в образі якого кіногероя  - Шрека чи Мерилін Монро, Панди Кунг-Фу чи Губки Боба - представ перед командою її учасник.



Хочеться відмітити, що команди дуже швидко впорались із завданнями, що свідчить про те, що вони добре знають один одного.


Наступний конкурс «Вгадай пісню», де конкурсант жестами та рухами  повинен був підказати своїй команді пісню Наталії Могилевської





«Я танцевала» та Дзідзьо і Цибульської  «Цьом», підтвердив, що в бібліотечній залі зібрались справжні поціновувачі сучасної української музики.




Конкурс «Склади слово» потребував не тільки швидко відповісти на питання, а й швидко орієнтуватись у просторі, щоб скласти слово, поставивши свою літеру на правильне місце.



Дві команди отримали по 8 балів кожна, тому що майже на рівних відповідали на усі питання.



Після підбиття підсумків конкурсної програми та вручення подарунків бібліотекарі презентували книжкову виставку "Кохання у кожній римі"

та запросили бажаючих взяти участь в романтичному онлайн-конкурсі від  "Бібліотечного меридіану", обравши на виставці збірку поезій українського автора, серед яких і збірки відомих поетів нашого краю, та продекламувати вірш на відеокамеру. 

Що з цього вийшло, ви можете дізнатися, переглянувши 12 випуск "Бібліотечного меридіану"




Не залишилась поза увагою і фотовиставка "У мене роман з бібліотекою", де юнаки та дівчата з радістю робили селфі-фото на згадку про свято. 




Кожен із учасників покидав бібліотеку в гарному настрої, з яскравою "валентинкою" та цукеркою, яку вони мають відкрити на День Святого Валентина та прочитати святкове побажання.

2 коментарі: