вівторок, 13 березня 2018 р.

Знайомтесь: нові учасники Шевченківського кросингу



Бібліотечний кросинг «Шевченко на книжкових поличках Подільщини» триває. Цими днями до кросингу долучилися бібліотеки сіл Гонората, Мурована, Стара Кульна, Липецьке та Нестоїта.
В Гоноратській бібліотеці завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська під час поетичних читань «І лине над землею Шевченкове святеє слово» презентувала постійнодіючу книжкову виставку «Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець...»,


 

Виставка представлена чотирма розділами і детально розкриває життєвий та творчий шлях поета. Для оформлення використані вишиті рушники місцевих майстринь. Привертає погляд й квіткова композиція з використанням зеленого самшиту як символу вічності.



Для своїх читачів – учнів 4-5 класів місцевої школи -  бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки Інга Урсул та Лариса Дімпул під час літературної Шевченкіани «Тарас Шевченко – України син» презентували  книжкову виставку-інсталяцію «Вічне слово Шевченка».



Поруч з українською символікою: квітами-оберегами українців (маки, соняшники), рушниками з українською вишивкою присутні й рушники та серветки з національними молдовськими візерунками. Зацікавили читачів на даній виставці й сувенірні книжки-малютки: «Кобзар» Т. Шевченка та збірка віршів відомих поетів світу про Тараса Шевченка.




Вдягнені в українські костюми, діти  не тільки прослухали презентацію виставки, а й розповідали вірші, співали пісні, відповідали на питання літературної вікторини, активно використовуючи представлені на виставці книжці.


Низка заходів до річниці Тараса Шевченка пройшла і в Нестоїтській сільській бібліотеці. Бібліотекарями Наталією Стопчанською та Тамарою Гребонос була запропонована читачам літературна година «Пророк українського народу» про творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка та літературна вікторина «Іде Тарас по Україні».

Заходи супроводжувала презентація  книжкової виставки «Світлиця Шевченкового Заповіту!». При оформленні виставки і нестоїтські бібліотекарі не обійшлись без українських рушників.

Після закінчення заходу на учасників чекав поетичний флешмоб біля стели Т. Шевченка, де бібліотекарі разом з учнями зачитали улюблені вірші поета та поклали квіти.



З гарним настроєм згадували Тараса Шевченка і читачі бібліотеки села Мурована. Бібліотекар Алла Кошетар провела для учнів місцевої школи огляд книжкової викладки «Поет, духовний Божий дар, відомий світові Кобзар».


Дорослих читачів бібліотека села Стара Кульна завідувачка Ганна Кабак протягом «Шевченківських березин» в рамках районного кросингу, присвяченого Великому Кобзарю, знайомила з постійно діючою книжковою виставкою «І живе вічно невмируще слово…».



А для молодших читачів вона розкрила відомого поета як яскравого, самобутнього та реалістичного художника, познайомивши з виставкою-галереєю робіт Тараса Шевченка «В художній майстерні Шевченка».


Немає коментарів:

Дописати коментар