вівторок, 22 травня 2018 р.

"Галопом по Європах" в ПЄІ центральної бібліотеки




В Пункті європейської інформації в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС продовжують знайомити молодь з країнами Європи. Європа є історично сталим регіоном світу. На такій маленькій території розташовано 44 держави, економіка і культура яких тісно переплітається між собою.  



Українська держава, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посісти належне місце серед народів Європи і світу, але тільки тоді, коли кожен з нас відчує себе справжнім українцем і зможе збудувати свій український дім за європейськими стандартами. 





А чи багато ми знаємо про Європу? Чи можемо ми впізнати європейські країни за відеосюжетами, чи знайомі нам архітектурні пам'ятки, які вражають не одне покоління європейців, чи які страви є традиційними для тієї чи іншої країни? 





На ці та інші питання намагались знайти відповідь студенти Подільського професійно-технічного ліцею на заході "Україна на карті Європи", який відбувся в рамках Дня Європи в Україні.




І хоча дуже багато питань були складними та залишились без відповідей, безперечно, студенти розширили коло своїх знань щодо європейських країн, Євросоюзу, його символіки та устрою, тому що захід був інформативним та насиченим, як зазначила присутня на заході начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран.









Ведучі заходу - Ольга Волкунович та Олена Жарук - ненав'язливо розповідали та презентували відеоряд про історію створення Євросоюзу, порядок приєднання країн, що входять до його складу, кількість населення та завдання, що стоять перед потужною і впливовою світовою організацією.





Запам'ятати багато нової інформації студентам допомогла розважально-ігрова програма "Європейські перегони" з  "Бліц"-вікториною



географічним конкурсом "Галопом по Європах", де за трьома відеосюжетами потрібно було визначити відоме європейське місто, конкурсом "Шедеври архітектури", де за слайдом треба було впізнати архітектурну споруду. 




Найбільш жвавим був конкурс "Вгадай традиційну страву на фото та визнач її батьківщину" (грецький салат, піцу, кнедлики, круасани, суп журек, баварські ковбаски, вівсяний хліб). 



Приємно, що саме на питання цього конкурсу було надано найбільше правильних відповідей, бо до бібліотеки завітали справжні майбутні кухарі, які цікавляться своєю справою, вона їм до душі і вони це довели.



До вподоби студентам стали і цікаві факти з яскравим відеорядом. Один з них пов'язаний з ім'ям українського шляхтича та козака  Юрія-Франца Кульчицького, завдяки якому Європа узнала про такий напій, як кава взагалі і завдяки якому з'явилась знаменита "кава по-віденьскі".


Наприкінці заходу бібліотекар Ольга Волкунович зосередила увагу юнаків та дівчат на тому, що в бібліотеці вже третій рік працює Пункт європейської інформації, де кожен може отримати доступ до інформаційних ресурсів євроінтеграції щодо функціонування інституцій Європейського Союзу, економіки, можливостей навчання, участі у молодіжних та інших програмах ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар