середу, 6 лютого 2019 р.

Медіацентр - майданчик для спілкування і освіти громади





5 лютого в приміщенні медіацентру центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС відбулось засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Куяльницької громади на 2019-2027 роки



яку провів  радник Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, Віктор Боднарук.



Представила експерта учасникам заходу заступник голови Куяльницької сільської ради з економічних питань Софія Ходюк, яка приймала активну участь у засіданні, надавши детальну інформацію щодо наповнення та використання місцевого бюджету, зауваживши,


що сьогоднішнє засідання проходить у новоствореному сучасному медіа просторі, створеному за підтримки молодої громади. Відрадно, що поряд з важливими питаннями промисловості та економіки, ремонту доріг, медичних та освітніх проблем, знайшлось місце і для розвитку культури.




Під час заходу учасники – представники місцевого самоврядування та керівники структурних підрозділів Куяльницької сільської ради ознайомились з аналізом соціально-економічної структури громади,


статистики опитувань щодо проблем та пріоритетних направлень у використанні бюджетних коштів та намітили основні кроки щодо розробки майбутньої Стратегії розвитку, аби спільними зусиллями сприяти створенню спроможної, багатої громади з розвинутою переробною промисловістю та альтернативною енергетикою.



Сучасне комфортне середовище та технічне оснащення бібліотечного медіацентру в повній мірі сприяли ефективній та продуктивній діяльності робочої групи. 

За словами директора Школи бібліотекознавства та інформатики Університету Південної Кароліни (США) Д. Ланкеса: "Погані бібліотеки розбудовують колекції, хороші бібліотеки - створюють послуги, а чудові бібліотеки - розбудовують громади". 
Ми мріємо, щоб наша громада розглядала бібліотеки як потужний інформаційно-освітній ресурс, який здатний внести свій внесок у розбудову успішної громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар