середу, 20 березня 2019 р.

"Бібліотечний ліцей" розпочинає навчання


2019 рік для бібліотек Куяльницької ОТГ став знаковим. Вперше за останнє десятиліття бібліотеки громади отримали чималі кошти на розвиток закладів, зокрема, на комп'ютеризацію та підключення до мережі Інтернет. До кінця року планується комп'ютеризувати бібліотеки сіл Новоселівка, Коси, Куяльник, Малий Фонтан, Гидерим, Качурівка, Нестоїта, Липецьке, Мардарівка, Стара Кульна.


В зв'язку з цим методичні центри Куяльницької ЦБС з 20 березня розпочали підготовку бібліотечних працівників для впровадження в практику роботи нових бібліотечних послуг, підвищення їхнього рівня інформаційної культури та комп’ютерної грамотності.



Практичні заняття в центральній дитячій бібліотеці отримали назву "Комп'ютер та Інтернет з нуля" та зібрали за компютерами шість бібліотекарів, які роблять перші кроки на шляху до комп'ютерних знань. 



Заняття проводить методист по роботі з  дітьми Олена Зінченко, фахівець, яка пройшла пять модулів навчання в  регіональному тренінговому центрі Одеської універсальної наукової бібілотеки імені М. Грушевського.




«Комп’ютер: від простого до складного» - під такою назвою проходять заняття в медіацентрі центральної бібліотеки. 


Тренером "більш продвинутої" групи бібліотекарів є бібліотекар медіацентру Ольга Волкунович, яка в свій час також закінчила модульні навчання з комп'ютерних технологій в тренінговому центрі ОУНБ. Курс практичних консультацій з новітніх онлайн-послуг бібліотекарі отримають від заступника директора Людмили Бензар. 

Знання, отримані під час практичних занять, допоможуть оволодіти необхідними навичками користування електронними ресурсами та втілити в практику роботи сільських бібліотечних закладів новітні послуги, які допоможуть повно та якісно задовольнити сучасні потреби мешканців громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар