середа, 20 листопада 2019 р.

Народжені вільними та рівними





19 листопада До Дня Гідності та Свободи в центральній бібліотеці пройшов вечір пам'яті "Народжені вільними та рівними..."



На захід завітали 
студенти першокурсники медичного училища ім. В.Жуковського.



Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан  розповіла студентам про історію  появи червоної дати Дня Гідності та Свободи в календарі нашої країни та  про доленосні події в Україні початку XXI століття, 

про патріотизм й мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору,  Захід супроводжувався відеороликом «Революція Гідності: як це було?». 




Впродовж тематичного вечора  лунали патріотичні вірші  та щемливі українські  пісні, а коли зазвучала відома по тих часах пісня «Плине кача» 



всі присутні встали і вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України, серед яких чимало наших земляків.


Для присутніх була презентована  книжково-документальна виставка «По кому дзвонять дзвони», де представлені портрети наших воїнів-земляків, що загинули в зоні ООС та книги сучасних українських авторів, присвячених цій тематиці.






Завершився вечір памяті на оптимістичній ноті: Народ мій є, Народ мій завжди буде, Ніхто не переможе мій народ! Усi люди від народження є вiльними i рiвними у своїй гiдностi! Вони наділені однаковими правами і фундаментальними свободами та заслуговують на однакову повагу!

Немає коментарів:

Дописати коментар