середу, 6 травня 2020 р.

Шануймо пам'ять про наших земляків.



До 75-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 26  квітня центральна бібліотека  в соціальній мережі Facebookв групі  "Поетична мозаїка Подільщини" об'явила поетичний марафон "Від імені непам'ятаючих війни".



Марафон триватиме до 9 травня.
На тематичний марафон запрошені поети Подільщини та знавці поетичного слова наших земляків. Відрадно, що в творчому добутку майже кожного з наших поетів є вірші, присвячені війні минулого століття, вкраденому дитинстві,  пекучій рані, яка   і досі болить... та неймовірній силі духу наших дідів та бабусь, які вибороли ціною власного життя довгоочікувану Перемогу. 
#Відіменінепамятаючихвійни



А ще бібліотека  в рамках Року пам'яті і слави всіх учасників бойових дій на честь 75-річчя Перемоги у Другій Світовій війні, проголошеного Одеською обласною радою у 2020 році започаткувала  нову рубрику проєкту краєзнавчої медіатеки "На їхню долю випала війна",  яка є циклом відео бесід про земляків-героїв нашої Подільщини.


Над проєктом працює бібліотекар-краєзнавець Надія Балабан та завідувачка медіацентром Ольга Волкунович. На Вас чекають неймовірні історії наших земляків, що славетно пройшли дорогами війни і викликають повагу і гордість.



Перший випуск розповідає про моряка-десантника, Героя Радянського Союзу Кирила Васильовича Бочковича.
краєзнавча медіатека.випуск 1



Другий випуск знайомить з розвідницею-радисткою, письменницею Прасковію Дідик,
яка залишила для нас автобіографічну повість і була сценаристом і консультантом при двох екранізаціях "Маріанна" та "Риск" за її мотивами.
краєзнавча медіатека. випуск 2

Немає коментарів:

Дописати коментар