понеділок, 13 лютого 2023 р.

Тепло кохання від серця до серця...

 



Все починається з любові! Більшість людей давно зрозуміли, що для того, щоб бути здоровим і благополучним, потрібно любити... 




Любити себе і світ, що тебе оточує. Майже всі релігії світу говорять про любов, як божественне почуття. І хоча воно таке різне, але всі  його прояви можна знайти у поезії.




12 лютого в святково прибраній читальній залі бібліотеки зібралися поети на засідання поетичного салону «Бестселер»,



що діє при центральній бібліотеці КУ "Публічна бібліотека ім. Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради, присвячене Дню Святого Валентина, дню усіх закоханих. 



Від серця до серця, наче естафету своїх почуттів, які і досі зачіплюють душу, декламували авторські вірші поети: 



Григорій Колесов, Олександр Корембліт, Іван Янчевський, Катерина Синько, Наталя Кулик, Світлана Пирогова. Людмила Курченко, Валентина Присяжна, Ольга Пінчевська, молода початківиця Людмила Хлєбнікова.



Учасники достойно оцінили пісні барда Олексія Цибулько на вірші Ліни Костенко, щирі аплодисменти викликали і його авторські пісні.  


Про розмаїття краси почуттів говорили і вислови про кохання видатних українських майстрів слова. 


Цитати Івана Франка, Григорія Сковороди, Максима Рильського, Лесі Українки,



наших сучасників Ліни Костенко, Святослава  Вакарчука, Олега Скрипки,  які підготовили бібліотекарі для засідання, припали до душі кожному з присутніх, тому що є співзвучними їхнім почуттям.



Модератор засідання , бібліотекар Надія Балабан, розповіла про походження свята закоханих. А літературний конкурс «Вгадай пару», який вона запропонувала присутнім, допоміг пригадати найвідоміші пари закоханих, що увійшли в історію світової літератури.




Протягом заходу тривала доброзичлива, щира, довірлива  атмосфера. 




Музичний конкурс  «Верениця народних пісень про кохання»  остаточно об'єднав таких різних за віком, досвідом, майстерністю поетів. Співали всі!




За традицією свята Святого Валентина учасники "Бестселеру" отримали "валентинки" та солодкі подарунки, 


побажаннями щирого кохання, любові, миру, злагоди та творчого натхнення в такий непростий для країни час.

Краса і Любов спасе світ, бо все починається з Любові.

Дійсно, найкращі речі в житті безкоштовні: обійми, усмішки, друзі, поцілунки, сім'я, сон, кохання, сміх і хороші спогади!

Немає коментарів:

Дописати коментар