середу, 29 березня 2023 р.

Дитина читає - Україна перемагає!

 


Щорічно в Україні, під час шкільних весняних канікул, проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цього року, в непростий час, обпалений крилом війни, він проходить з 27 березня по 2 квітня по  під гаслом «Дитина читає – Україна перемагає». Бібліотеки Куяльницької громади долучились до цієї масштабної книжкової події року і запросили маленьких читачів на різноманітні літературні заходи, ігри, вікторини, екскурсії.



Новоселівська сільська бібліотека запропонувала своїм читачам літературний калейдоскоп «Чарівний книжковий світ». Бібліотекар розповіла, чому читання й на сьогодні є популярним заняттям, презентувала книжкову виставку "Її Величність – Книга», 




запросила на цікаві вікторини та конкурси "Книга - твій друг",  " Літературний", "Народна мудрість" та інші.



В бібліотеці селища Борщі Тиждень дитячого читання розпочався із майстер-класу на створення тематичного виробу, який прищеплює любов до читання та відвідування бібліотеки. 



На другий день діти читали книжки, переглядали мультфільми та ознайомилися з книжковою виставкою "Слався, величайся, українська книго, серед дітвори", а на третій - створили книжку-малютку "Мої улюблені казки".



Книжкова мандрівка в бібліотеці села Борщі розпочалася з відеопереглядів "Історія виникнення книги" та "Розповіді Доброї Книги". Діти ознайомились з книжковими новинками, знайшовши для себе книгу, яка прийшлась до душі. 



А під час заняття гуртка "Умілі рученята" діти розмальовували, вирізали та ліпили, переглядали улюблені мультики, грали та розважалися.


У бібліотеці села Бочманівка протягом Тижня дитячого читання працює літературна кав'ярня "Твій вільний час і книга". Цікавою для дітей стала казкова вікторина "Відгадай казку", яка допомогла пригадати дітям веселі чарівні казки та відомих літературних персонажів.



Юні читачі Соболівської бібліотеки стали учасниками літературної вікторини «У казковій країні»,  відгадували загадки, пригадували імена літературних героїв та назви казок.



Гоноратська бібліотека пропонує до уваги юних користувачів книжкову виставку "Диво, ім'я якому книга" з книгами українських  та зарубіжних письменників, які пишуть про українських дітей, про їх життя в час війни в Україні.



Центральна дитяча бібліотека запросила своїх читачів на літературні читання «Героїчні історії для дітей і про дітей» та презентацію книжок «Героям слава! Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу». 


Ці книжки - історії війни очима дітей і для дітей. В прозі, поезії і малюнках, на кожній сторінці відчувається стійкість і надзвичайна сила духу нашого народу.


З новинками художньої літератури, яка надійшла до фонду бібліотеки для юнаків та дівчат,  буде знайомити протягом тижня центральна бібліотека КУ «Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка»  на сторінках Фейсбуку в групі  "Книго_NEWS" «Книга бібліотечна».



В Україні війна, але попри це - ми читаємо і цим наближаємо Перемогу, адже нація яка читає - непереможна!

Немає коментарів:

Дописати коментар