пʼятницю, 9 червня 2023 р.

Любий читачу, часу не гай, літо прийшло - книги читай!



Ось  і закінчився ще один навчальний рік для юних жителів нашої громади. Попереду літо  -  канікули, природа, річка, море задоволення, чудова пора, коли можна поринути у захоплюючий світ літератури, побути поруч із своїми улюбленими героями, опинитися в загадкових, незвіданих країнах.


А для бібліотек та бібліотекарів літні канікули – це гаряча пора, під час якої бібліотеки не тільки обслуговують книгою, а й разом з педагогами організовують цікаве та змістовне дозвілля для учасників пришкільних оздоровчих таборів.



Під час роботи літніх оздоровчих таборів бібліотекарі Куяльницької громади майже щодня проводять різноманітні масові заходи для дітей.



Так, цього тижня Гоноратська бібліотека запросила маленьких читачів на День дружби, познайомила з книжковою викладкою «Добре тим, хто вміє дружити», провела майстер-клас по виготовленню «квітки Дружби», тематичну вікторину та запропонувала до перегляду цікавий мультфільм.


До бібліотеки села Малий Фонтан завітали діти з літнього оздоровчого  табору  на пізнавально-оглядову екскурсію «Мандрівка до Книжкового царства». Бібліотекар  підготувала для відвідувачів цікаву розповідь про бібліотеку, про те як виникла книга, про правильне поводження з книгою та презентувала книжкову виставку "Літні проміні на книжковій сторінці"



а завідувачка клубом допомогла провести інтелектуальну гру-подорож із зупинками: "Місто казкових персонажів", "Казканія", "Все бачу", "Додай ім'я казкового героя", "Загадкова", "Виправ помилки" та рухливими іграми.




Пізнавальну екскурсію бібліотекою «Подорож у країну книг» для маленьких вихованців дитячого садочка та літературну вікторину «В гостях у казки» подарувала своїм читачам бібліотека села Чубівка.



Також бібліотека запрошує усіх бажаючих познайомитись з етнографічним куточком, де виставлені рушники, вишита сорочка та виставка хусток «Мамина хустка - пам'ять роду».



На презентацію книжкової виставки "Літо з книгою" до бібліотеки завітали діти зі шкільного табору села Глибочок та познайомились з книжками, які вони зможуть прочитати під час літніх канікул.



Знайомство  з  цікавими  книгами , веселі  забави  і  смачненькі  смаколики  створили  дітям  гарний  настрій під час години дозвілля "Весь  світ  в  долонях  дитини!", проведеної бібліотекарем села Качурівка. Кожному  знайшлася  справа  до  душі: одні дітки  малювали , інші  читали  книги, а найбільше сподобався усім конкурс  загадок. 



Бібліотекарі Ставківського старостинського округу підготували для своїх маленьких «читайликів»  екскурсії до бібліотек «Бібліотека - мудрості скарбниця» та презентацію книжкової виставки «Любий читачу, часу не гай, літо прийшло - книги читай!».


В Бочманівській бібліотеці учнів 1-5 класів зустрічає книжкова виставка-вікторина "Тут живуть казки" та «Острів Читалія на планеті Літо»,  для учнів старших класів розгорнуті книжкова виставка "16+...!" та викладка-порада  "Вибір професії - це вибір долі".



Працівники культури села Гидерим організували дітям екоподорож до лісу під назвою «У світі природи». Розпочався захід в бібліотеці з презентації книжкової виставки «Світ природи дивний та прекрасний»


А потім на читачів чекали п'ять зупинок подорожі, на кожній з яких присутні в ігровій формі дізнавалися про різноманітні явища природи: воду, тварини, рослини, Червону книгу України, про лікарські рослини, та їх цілющі властивості, збирали квіти та за допомогою книги визначали, чи є ця рослина лікарською.


В бібліотеці села Борщі відбувся цікавий  відеоперегляд «Мандрівка  Книжковою країною», дізнались, як і з чого роблять книжки та які пам'ятники книзі існують в Україні та світі. 



Під час засідання гуртку «Умілі рученята» діти переглядали мультфільми, малювали рідний край, читали та розважалися.



На читачів бібліотеки села Нестоїта чекала літературна подорож "Мандри сторінками улюблених казок".



В бібліотеці села Соболівка пройшов День казки  «В гостях в української народної казки».  



«Хто багато читає, той багато знає!» - під такою  назвою пройшла літературна подорож для читачів бібліотеки села Мурована.



Змістовне дозвілля з переглядом мультфільмів в бібліотечній залі та  голосні читання улюблених книжок на природі подарувала своїм маленьким читачам бібліотека села Стара Кульна.



Не менш цікаві бібліотечні заходи чекають на користувачів бібліотек нашої громади і на наступному тижні. Запрошуємо усіх до наших закладів!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар