четвер, 21 березня 2024 р.

На струнах чарівного слова: Тиждень поезії в бібліотеках громади

 


Бібліотеки Куяльницької громади приєднались до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», яка проходила з 16 по 24 березня 2024 року під гаслом «Ріки незмінно течуть додому».



Творча зустріч з поетами рідного краю під назвою «Творча альтанка» відбулась в бібліотеці села Любомирка (бібліотекар Оксана Черіченко). На зустріч, яку підготували бібліотекар та завідуючі клубом, завітали прекрасні, щирі, відкриті та творчі люди, автори чудових віршів та гуморесок Людмила Гожа та Степан Черноволюк, закохані в свій рідний край, шанують і оспівують його в своїх творах.


Зустріч склалась надзвичайно емоційною, тому що лунали і гуморески, і про кохання, і про той час, який наразі є бідою для усієї країни. Приємним подарунком для бібліотеки і клубу стали книги, які містять у собі твори наших земляків. 



В бібліотеці села Куяльник пройшла зустріч з поетесою Людмилою Вовк "День любові до рими".




Бібліотека селища Борщі зібрала користувачів на свято поезії "Перлини рідного краю".



Бібліотекарка Ганна Трояновська та фахівець із соціальної роботи Світлана Лукомська розповіли присутнім про історію виникнення свята та його відзначення в Україні, а присутня на святі місцева поетеса-аматор Надія Малишенко подарувала усім свої нові поезії.



Година поезії "Поетичні голоси рідного краю" запропонувала зустріч з поетесою Валентиною Мельниченко в бібліотеці села Новоселівка.



Кожен із присутніх гостей з трепетом згадував благословенну, рідну батьківську землю, читаючи свої власні вірші, в яких переплітаються туга і радість, розпач та надія, гордість та патріотизм.


В бібліотеці села Нестоїта відкрилась літературна кав'ярня "Голоси рідного краю". На зустріч завітала  місцева авторка власних поезій Анастасія Карпенко , яка розповіла про свою любов до поезії, познайомила присутніх з своїми віршами.



Завідувачка бібліотекою Наталія Стопчанська познайомила з творчим та життєвим шляхом поета Григорія Колесова, який мешкає в селі Нестоїта, та презентувала його нову поетичну збірку "Моя дорога". 



Творча зустріч "Слово поета - до кожного серця" з талановитою родиною письменників Пирогових та молодою авторкою А. Даниленко була організована працівниками культури села Малий Фонтан.



«На струнах чарівного слова» - під такою назвою пройшла зустріч з талановитими поетами-аматорами в бібліотеці села Бочманівка, підготовлену працівниками культури. Своїми віршами з присутніми залюбки поділилися Р. Паламарчук, Л. Олійник,  В. Маркан та К. Мельник.




Бібліотекар Ксенія Чиканчи презентувала гостям заходу книжкову виставку "Поезія - душі порив, життя натхнення".


Поетичний зорепад «Цінуй рідний дім і те, що маєте» пройшов в рамках Тижня поезії в бібліотеці селища Борщі (Зірниця). На поетичний захід завітали шанувальники поезії та поети, які пишуть для себе, для своїх близьких, за покликанням душі і серця Галина Цуркан та Юлія Пересада, які познайомили присутніх із своєю творчістю.


Відгукнулися на актуальну тему сьогодні і постійні користувачі бібліотеки, які декламували вірші Тетяна Булахевич, Валентина Малай та Ніна Єрошенко, переселенка з міста Лиман.  



Бібліотекар Оксана Перебітюк запропонувала до уваги присутніх книжкову виставку «Поезія - слово! Поезія - пісня, поезія - вільна душа» та презентувала поетичну збірку земляків поетів «Душа, розірвана війною».



День поезії «Цінуймо рідний дім і те що маємо» зібрав читачів в бібліотеці села Гонората. До книгозбірні завітали учні 7 та 9 класів з вчителем  Раїсою Осадчук. Бібліотекар Світлана Якубовська презентувала книжкову виставку українських поетів, 



присвячену Ліні Костенко, Павло Вишебабі, Борису Олійнику, Василю Симоненку та поетам Подільщини  - Олександру Корембліту, Анастасії Паскаль, Григорію Колесову, Надії Малишенко.



Діти читали вірші, які їм запали в душу, говорили про поняття «дому», про значення читання поезії в такий непростий для нас час .



В бібліотеці села Вишневе (бібліотекар Антоніна Станько) відбулась літературна година «Поезія - сповідь душі».



В бібліотеці села Чубівка пройшла літературна година "Поети рідного краю". Присутні ознайомились з книгами, представленими на книжковій виставці та зачитали улюблені вірші місцевих поетів.

Немає коментарів:

Дописати коментар