середа, 8 травня 2024 р.

В книжковій пам'яті - миттєвості війни

 


8 травня Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сьогодні ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, хто мужньо боровся на фронтах, самовіддано працював у тилу, день за днем наближаючи перемогу, вшановуємо пам'ять усіх жертв жахливої війни. Вклоняємось усім, хто зараз відстоює незалежну Україну.




Низкою пам'ятних заходів вшановують цю дату бібліотеки Куяльницької громади.



Центральна дитяча бібліотека презентує книгу Джона Бойна «Хлопчик у смугастій піжамі» про події Другої світової війни. Головними героями книги є син коменданту нацистського концтабору та маленький в'язень, єврейський хлопчик Шмуль, яких розділяє колючий дріт. 


В краєзнавчому відділі центральної бібліотеки розгорнута фото-документальна виставка "Незабутні імена", присвячена воїнам-землякам з Куяльницької та Подільської громади (колишнього Котовського району), які віддали своє життя у Другій світовій війні та воїнам, які визволяли наші села від нацистських окупантів. 


В бібліотеці  села Малий Фонтан пройшла патріотична година "Подвиг живе у наших серцях", проведена бібліотекарем спільно з зав. клубом. Великою увагою у читачів бібліотеки користується виставка-пам'ять "Пам'ять вічно жива".



До уваги юних читачів бібліотеки села Стара Кульна було запропоноване інформ-досьє "Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять тих, хто не прийшов з війни...."



В бібліотеці села Чубівка відбулась година пам'яті "Не загасити пам'яті вогонь..." 




В бібліотеці села Соболівка пройшла година пам'яті «Пам'ятаємо минуле заради майбутнього».


В бібліотеці села Гонората розгорнута виставка-хроніка «Роки війни – століття пам’яті». У художньому відтворенні й документальних матеріалах відображенні події війни, людські долі, зокрема односельців. 



В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) оформлена тематична книжкова виставка «Памʼятати заради майбутнього». Книги представлені на виставці, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.




Бібліотека села Гидерим презентує книжкову виставку під назвою «В книжковій пам’яті миттєвості війни». 



Бібліотека села Куяльник зустрічає користувачів презентацією книжкової виставки "Одещина: шляхом бою і перемоги".


В  бібліотеці
села Качурівка розгорнута  виставка-вшанування
«Пам'ять  завжди  жива».




Книжкова виставка "Квітни  весно,  вітаючи  славу героїв" презентує бібліотека села Малий Куяльник.




Тож пам’ятаймо тих, хто боровся за Україну тоді! Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар