пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

Пам’ятаємо загиблих – шануємо живих!

 


29 серпня бібліотеки Куяльницької громади приєднались до Марафону пам'яті в рамках Всеукраїнської акції пам'яті "Сонях" до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.



Бібліотекарі сільських філій, разом з представниками старостатів, клубними працівниками та мешканцями громади, взяли участь в урочистому відкритті меморіальних знаків на Алеях Слави на честь загиблих воїнів. Продовжились пам’ятні заходи в бібліотечних закладах.



В бібліотеці села Гонората була проведена година пам’яті «Вони пішли… Але ми пам’ятаємо їх». До уваги присутніх була представлена книжкова викладка «Наша пам’ять жива», зокрема книга Євгена Положія «Іловайськ».



На годину вшанування «Сини – герої боротьби за вільну Україну» зібрались до бібліотеки мешканці села Новоселівка. Складовою заходу стала  виставка-пам'ять «Пам’ятаємо Героїв України!» .



В бібліотеці села Гидерим пройшла година пам'яті «Вони полягли за вільну Україну», яка познайомила юних читачів з трагічними подіями в Іловайску та розповіла про загиблих воїнів-героїв.  




Дітям було запропоновано розмалювати сонях пам'яті.


В бібліотеці села Соболівка відбулась година вшанування «Україно! Честь і слава синам твоїм!», під час якої читачі бібліотеки дізналися про загиблих героїв-земляків, про справжніх патріотів України , які ціною свого життя боронили і продовжують боронити зараз нашу незалежну і вільну країну від ворога.




В  бібліотеці села Качурівка пройшла  година  пам'яті «Не  зламати  Україну  та  її  героїв».



В бібліотеці  села Малий Куяльник  відбулась презентація виставки-пам'яті «Пам'ятаємо,  пишаємось героями- земляками».




«Пам’ятаємо загиблих – шануємо живих» - книжкова виставка-вшанування під такою назвою зустрічає читачів бібліотеки селища Борщі (Зірниця).



"Незламний дух нації" - виставка-пам'ять, розгорнута в бібліотеці села Стара Кульна.




Година пам'яті "Їх подвигу не буде забуття..." зібрала разом користувачів бібліотеки і клубу села Олексіївка.



Всі заходи супроводжувались хвилиною мовчання та переглядом відеоролика «Книга пам’яті Куяльницької громади», присвяченому загиблим воїнам-землякам.




Юні читачі бібліотек виготовляли паперові соняшники – символи любові до Батьківщини та суму за загиблими.




Чудові соняшники, зроблені руками дітей в бібліотеці села Мурована, віддали шану всім полеглим синам України.




Соняхи пам’яті виготовляли цього дня в бібліотеці юні мешканці села Станіславка разом з працівниками культури села.




Виготовляли соняшники та вшанували пам'ять загиблих воїнів під час години пам'яті "Сонях пам'яті" в бібліотеці села Чубівка.




Увагу юних читачів викликала і презентація документальної виставки "Наша пам'ять жива", присвяченої загиблим землякам.



Загиблі Герої назавжди залишаться у серцях кожного з нас. Їх подвиг є прикладом непохитної відваги, любові до Батьківщини та самопожертви. Вічна пам`ять героям! Найщиріші співчуття рідним і близьким!

Немає коментарів:

Дописати коментар