вівторок, 10 вересня 2024 р.

Неосяжний світ Олександра Довженка

 



10 вересня виповнюється 130 років від дня народження всесвітньо відомого українця, першого поета кіно, найвідомішого українського кінорежисера  і письменника Олександра Петровича Довженка.


Олександр Довженко відомий фільмами: «Звенигора»(1972), «Арсенал» (1929), «Земля» (1930), а також нереалізованими сценаріями, які перетворилися на повноцінні літературні твори – «Україна в огні» (1943) і «Зачарована Десна» (1965).



Бібліографічну інформацію про Олександра Довженка підготувала для користувачів віртуальних ресурсів центральна бібліотека на сторінці Книга бібліотечна  в Фейсбуці.



Почесне місце займають твори Довженка на книжковій виставці «Письменники-ювіляри вересня 2024», розгорнутої в бібліотеці села Новоселівка.




Олександру Довженко присвячений і розділ книжкової виставки "Ювіляри місяця" в бібліотеці села Гонората.



Полички з безсмертними творами українського кінорежисера запрошують до знайомства і юних читачів центральної дитячої бібліотеки.



Літературна година "Неосяжний світ Олександра Довженка"  з переглядом кінострічки Олександра Довженка "Земля" була проведена для молодих читачів бібліотеки села Малий Куяльник.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар