четвер, 17 лютого 2011 р.

"Найкращий читач України - 2011"

       Триває щорічний конкурс дитячого читання "Найкращий читач України-2011"
          З 1 лютого в Україні розпочався конкурс дитячого читання „Найкращий читач України – 2011”.
            Конкурс має десятилітню історію і вже всьоме проводиться як всеукраїнський захід.
Традиційно у конкурсі можуть взяти участь школярі 6-7 класів. Конкурс проводиться на базі дитячих та сільських бібліотек всіх населених пунктів України. Для участі у конкурсі дитина має звернутися до найближчої дитячої або сільської бібліотеки, аби детально дізнатися про усі умови.
Конкурс проводиться в 3 етапи: відбірковий, районний/міський і обласний. На кожному з них визначається по 2 переможці, які переходять на наступний етап.
          Переможці конкурсу – по 2 дитини з кожної області, АР Крим, міст Києва та Севастополя – поїдуть до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія», де на них чекатимуть захоплюючі конкурси, пригоди , незабутні зустрічі з відомими письменниками, співаками, акторами, і, звичайно, призи та подарунки. Фестиваль «Книгоманія» відбудеться 28 квітня – 2 травня в рамках міжнародного львівського дитячого фестивалю.
         Конкурс дає можливість його учасникам: здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх уподобаннях, подискутувати про улюблені книжки, зустрітися з улюбленими авторами, пережити цікаві пригоди та отримати найкращі для читачів подарунки – комплекти нових книжок від видавництв-партнерів.
      У минулорічному конкурсі участь взяли понад 141 тис. дітей з усіх областей України, АР Крим, міст Києва, Львова та Севастополя.
    Конкурс проводиться з метою підвищення рівня особистого розвитку дітей завдяки заохоченню їх до систематичного читання. Організатори прагнуть сприяти створенню належних умов для рівного доступу до книжок і літератури на різних, у тому числі електронних, носіях, всім дітям, незалежно від рівня розвитку, їхніх фізичних та інтелектуальних можливостей, забезпеченості і місця проживання, а також підвищити суспільне значення і роль бібліотек у процесі соціальної адаптації і набуття культурної компетентності дітей.
       Завдання конкурсу:
виробити у дітей навички самостійної роботи з книгою, підвищити якість і ефективність процесу читання: критично аналізувати, переосмислювати і творчо інтерпретувати прочитане;
залучити до участі у конкурсі не менше 50% дітей відповідного віку;
створити передумови для поступового збільшення кількості учасників у наступні роки, проводити активну роботу із залучення до читання дітей, які не мають навичок чи потреби постійного читання;
популяризувати найкращі надбання української і світової класичної та сучасної літератури;
привернути увагу громадськості, державних і недержавних установ та організацій, засобів масової інформації до проблеми дитячого читання.
         В нашому районі перший етап конкурсу на базі сільських бібліотек завершується 24 лютого. 11 березня відбудеться другий відбірковий етап конкурсу, на якому будуть визначені найкращі читачі Котовського району, які будуть захищати честь району на обласному етапі конкурсу.

1 коментар:

  1. Доброго дня, ваш блог бере участь у конкурсі блогів, декілька побажань:

    -варто ще попрацювати з шапкою блога, зробити її лаконічнішою і зрозумілішою
    -запропонуйте читачам форми підписки на повідомленні і коментарі, так буде зручніше
    -розділ "про нас" можна залінкувати з підрозділом "візитка"
    -повідомленняя в блозі варто використовувати для реклами свого книжкового фонду (які книги можуть розкрити тему повідомлення?порекомендуйте їх читачам)
    -можна також рекомендувати добірки веб-ресурсів для ваших віртуальних читачів
    -архів блогу і розділ "про нас" можна відняти вище
    -використовуйте теги (ярлики, мітки), це полегшить пошук у блозі
    -активніше спілкуйтесь з колегами через ваш та їхні блоги - це надасть блогу популярності
    -проводьте конкурси, вікторини для користувачів інтернет-центру, розміщуючи їх на блозі, це популяризуватиме блог.

    Бажаю успіхів!

    Експерт першого національного конкурсу блогів програми Бібліоміст Наталія Мірошніченко.

    ВідповістиВидалити