понеділок, 4 липня 2011 р.

Поезія - це завжди неповторність

                Неповторними по своїй емоційній окрасці є і зустрічи талановитих людей Котовщини.
 2 липня в затишному кафе "Фрегат" відбулась зустріч членів всіх літературних обєднань нашого міста і району , яка присвячувалась 232 річниці з Дня заснування міста Котовськ. На зустрічі були присутні також керівники та представники бібліотечних систем району та міста, активні читачі, вчителі- філологи,  гості з Харкова, Одеси, Кодими. Вели святкову програму керівник літературного обєднання "Ліра" Катерина Казначеева  та відомий поет нашого краю Михайло Нізовцов. Окрасою зустрічі стали і бардовські пісні Наталії  Рувинської  та пісні про рідний край Івана Янчевського у виконанні вокального ансамблю "Рябинушка." 
                   У своєму вітальному слові керівник літературного обєднання " Аркадійський клуб" Людмила Шиманська донесла до кожного з присутніх лейтмотив таких авторських зустрічей з читачами : 
                      Іду на сповідь...Дякую, читач,
                      За розуміння і за небайдужість.
                      Ти- свідок перемог моїх й невдач,
                       І несміливість ти моя, і мужність...

Метру поетичого слова, керівнику районного літературного обєднання Дмитру Ковальському випала хвилююча урочиста місія передачі поетичного вогню, іскри божої талановитим юним авторам Котовщини. Під дружні оплески присутніх молоді поетеси прийняли з рук Дмитра Ковальського підсвічник з запаленими свічками і встановили його біля портретів Олександра Пушкіна та Тараса  Шевченка.
                 Багато гарних слів на адресу центральної районної бібліотеки пролунало у виступі керівника літературного клубу " Джерело" Людмили Ісаєвої, яка  була вдячна бібліотекарям району за підтримку та тісну співпрацю з талановитими дітьми Котовщини.
                  Хвилиною мовчання вшанували всі присутні в залі своїх померлих  друзів, поетів краю, що залишили по собі світлі спомини та відверті рядки своєї життєвої сповіді: 
Віктора Витюка, Михайла Криворотька, Тамари  Волковської, Євгенія Сухарєва, Генадія Ликова та ін
         Вот и нет вас за нашим столом
         И обнять вас по-братски нельзя
         Зацепила злодейка крыло
          И розбила сердца нам друзья.
(Генадій  Ликов) 
Виступи поетів, теплі слова гостей, дружня затишна атмосфера, взаєморозуміння схиляли до відвертості.  Всі присутні отримали заряд бодьорості та життєлюбства від сонячних людей. Той в кому живе сонце прагне поділитися ним з іншими: 
Кто умеет мечтать,
Тот способен летать-
У него вырастают крылья.
Он все время стремиться творить, созидать,
сказку может он сделать былью.
        ( Олександр Корембліт)
Докладніше про історію літературного життя краю див.  http://kotovskrcbs.blogspot.com/p/blog-page_11.htmlhttp://kotovskrcbs.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Немає коментарів:

Дописати коментар