середу, 29 червня 2011 р.

Нас єднає ця земля



     25 червня в селі Новоселівка, в одному з самих крупних сіл Котовщини, відбувся районний фестиваль національних меншин "Нас єднає ця земля", присвячений 15-річчю  Конституції України.  На фестивалі були яскраво представлені всі самобутні національні пісні, танці, вироби народно-прикладного мистецтва, страви національної кухні всіх меншин, які мешкають у Котовському районі: росіян, молдаван, циган, чехів та ін. 
  Увагу гостей фестивалю привертала илюстрована книжкова виставка "Конституція незалежної України", підготована бібліотекарями села Новоселівка. На виставці були широко представлена література про історію  Конституції  України, її символіку та основні права законодавчої бази країни, гарантовані Конституцією.
         Родзинкою національної культури молдаван Котовщини став ансамбль молдавської пісні  з Липецького,  у складі якого виступають всі п'ять бібліотекарів цього села: Урсул Інга, Лунгул Любов та Людмила, Дімпул Лариса та Ткаченко Алла.  Своїми дзвінкими голосами та артистичним виступом дівчата ще раз доводять, що професія бібліотекаря не обмежується роботою з книгою, а є творчою, багатогранною. Як кажуть "і швець, і жнець, і на дуді ігрець". Бажаємо нашим бібліотекарям творчої наснаги і сподіваємось, що на наступному фестивалі побачимо на сцені і інших колег, тому що серед бібліотекарів району ще багато талановитих та майстерних людей.



Немає коментарів:

Дописати коментар