вівторок, 23 серпня 2011 р.

Ознака сили і ознака слави - прапор нашої держави


З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, виховання поваги громадян до державних символів України з 2004 року згідно з Указом Президента України в усій країні 23 серпня урочисто відзначається День Державного Прапору України та відбувається щорічна офіційна церемонія підняття державного прапора.
 Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Це наш історичний дух, наша совість і символ нашої незламності. Це вічно жива пам’ять і вічна мрія нашого народу. Під ним українці йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Під цим прапором український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї європейських народів.
 Урочистості з нагоди Дня Державного Прапору України відбулися і в Котовському районі. 23 серпня 2011 року о 10 годині ранку на майдані біля Будинку культури села Коси на церемонію підняття державного прапора зібралися мешканці села, працівники сільської ради, Будинку культури, школи, бібліотеки, районного Центру культури та дозвілля, бібліотекарі методичних центрів ЦБС.
 Відкрила урочистості привітанням з нагоди державного свята від імені райдержадміністрації начальник районного відділу культури та туризму Шапран Ольга Михайлівна. Мітинг продовжили працівники районного Центру культури та дозвілля. Слова про величне значення українського прапора, його віковічну історію та символіку кольорів торкнулися серця кожного з присутніх на майдані.
 І нарешті настав довгоочікуваний хвилюючий момент підняття прапора. Честь підняти державний прапор була надана одному з найкращих працівників району, нагороджених Почесною грамотою районної адміністрації та районної ради з нагоди 20-ої річниці Незалежності України, водію відділу культури та туризму Ракову Олександру Михайловичу та ведучому методисту по роботі з дітьми районного Центру культури та дозвілля В’ячеславу Іванкову.
 У променях сонця затріпотів жовто-блакитний стяг незалежної України, а в небо піднялися яскраві повітряні кульки, одного кольору з прапором. Їх випустили в небо маленькі мешканці Косів, одягнені в українські національні костюми. Ця мить стала моментом піднесення і сповнила серця всіх присутніх гордістю за рідну країну.
 Нехай завжди гордо майорить над Батьківщиною стяг нашої волі, єдності та могутності українського народу!

Немає коментарів:

Дописати коментар