четвер, 8 вересня 2011 р.

Роздивимось книгу уважно

Бібліотечний вересень розпочався.   8-го вересня  районна  дитяча  бібліотека  зустрічала маленьких читачів – учнів 3 класу Котовської  ЗОШ №1 ( класний керівник -  Поперечня Ольга Олександрівна).  Для дітей був проведений бібліотечний урок «Роздивимось книгу уважно», на якому діти ознайомились з складовими частинами книги, з ілюстраціями до книги та відомими  ілюстраторами  дитячих книг.
 Дата проведення бібліотечного уроку була обрана не випадково. 8 вересня весь світ відзначає  Міжнародний день грамотності.  А дитячі  бібліотекарі впевнені, що бібліотечна грамотність не менш важлива для сучасної дитині, ніж загальна.
 На закріплення матеріалу дітям був запропонований німий диктант, де бібліотекар показував присутнім елементи книги, а діти записували та читали відповіді. 

 
Під час заходу відбулося і нагородження  кращих читачів центральної районної дитячої бібліотеки серед третьокласників за  аналізом читацьких формулярів. Ними  стали  Фурсол Вітя та Ряжева Даша.
В цей день дітей очікували не тільки випробування, а й задоволення від перегляду  лялькової  вистави «Золота рибка на сучасний лад».






На завершення  зустрічі бібліотекарі запропонували маленьким читачам переглянути повчальний відеоролик – мультфільм про правила поведінки в бібліотеці.

І вчитель, і учні залишились задоволені різноманітністю заходу. Ми сподіваємось, що незабаром побачимо їх знову в стінах нашої бібліотеки. 




Немає коментарів:

Дописати коментар