середу, 5 жовтня 2011 р.

Земля батьків од краю і до краю, опора їхня, віра і судьба

                                                                                              До Всеукраїнського Дня бібліотек
30 вересня в Липецькій центральній бібліотеці відбувся День краєзнавства в рамках святкування Всеукраїнського Дня бібліотек "Земля батьків од краю і до краю, опора їхня, віра і судьба". В цей день в бібліотеці відбулося чимало заходів: презентація краєзнавчої книжкової виставки, підготовленої бібліотекарями філії Інгою Урсул та Ларисою Дімпул, яка охоплювала такі цікаві для мешканців села розділи: "Історія села", "Гімн села Липецького", який представила автор гімну, керівник районного літературного клубу для юнацтва "Джерело" Людмила Ісаєва, "Пам'ятки історії та культури краю", серед яких старовинний Храм Архангела Михаїла та Інокентіївський Райський Сад. Велику цікавість у читачів викликала і представлена на виставці конкурсна пошукова робота "Краєзнавчий календар села Липецького".
Гостями заходу стали учні 9-11 класів сільської школи, вчителі, працівники сільської ради на чолі з головою сільради Тинкован Раїсою Іллівною, працівники культури села та бібліотекарі. З історичною довідкою про памятки культури села виступила вчитель історії Мельниченко Т. Г. 
Не залишилася без уваги і яскрава етнографічна виставка, яка зібрала вироби від відомих сільських майстрів  плетіння, різьби по дереву, шиття, бісероплетіння та вишивки.



Сподіваємось, що цей День краєзнавства допоміг липечанам глибше познайомитись з історією свого села, наповнив серця молоді гордістю за свій край та повагою до його майстрів.



Немає коментарів:

Дописати коментар