середу, 5 жовтня 2011 р.

Дім мудрості, аптека для душі

                                                                                             До Всеукраїнського Дня бібліотек
В святково прикрашеному залі Соболівської школи відбувся урочистий захід до Всеукраїнського Дня бібліотек "Дім мудрості, аптека для душі". Бібліотекар сільської бібліотечної філії Дудник Майя Леонідівна розповіла школярам про історію бібліотеки та презентувала ілюстровану книжкову виставку "Мандрівка в Країну книжок", а потім запропонувала дітям прийняти участь в цікавій літературній вікторині "Чи знаєте ви, з якої книжки улюблені герої?", яка визвала неабиякий інтерес у малечі.
Продовжилося свято урочистим дійством - посвятою маленьких школярів в читачі. Це дійство стало справжньою міні-виставою, яку підготували учні 5-6 класів під керівництвом шкільного бібліотекаря Іванюк Галини Петрівни. Казкові герої - Принцеса Книжкового королівства (Ботнарюк Валя), Буквар (Іванюк Ярослав), Буратіно (Царенко Максим), Незнайка (Голоднюк Олег), Нехочуха (Плешко Наташа), Немогуха (Камарницька Таисия), Лінь (Гнатько Люба), Баба Яга (Котляр Віка), Кікімора (Семенюк Света), Хлопчик (Тіора Ярослав), Учениця (Тіора Ліза).
По закінченні свята на дітей чекала музична година. Школярі слухали пісні, самі співали, танцювали. На згадку про свято всім учасникам були вручені маленькі сувеніри. 

Подібне свято під назвою "Дім, де зігріваються серця", пройшло і в Глибочанській сільській бібліотеці, куди на запрошення бібліотекаря Раїси Василівни Руснак завітали діти з малозабезпечених сімей та діти-сироти, учні 2-8 класів сільської школи. 
 Бібліотекар привітала всіх зі святом - Всеукраїнським Днем бібліотек, розповіла про виникнення бібліотек, познайомила з історією Глибочанської бібліотеки. 







Діти зацікавлено слухали та приймали активну участь в літературній вікторині "З якої ми казки", відгадували загадки, співали пісні та розповідали вірші. І мабуть, найбільше, чим інші діти, в цей  день раділи вони солодощам, якими пригостила їх бібліотекар. 

Немає коментарів:

Дописати коментар