четвер, 10 січня 2013 р.

Колаж новорічних свят



9 січня в центральній районній бібліотеці пройшло перше в цьому році, новорічне засідання районного поетичного клубу «Джерело», присвячене трьом святковим подіям січня: Різдву Христовому,  Новому Року за старим календарем та Водохрещенню Господньому. 







З цими святами в нашого народу пов’язано багато звичаїв. Обряди кожного свята повинні захищати людину від впливу лихої сили, забезпечити достаток та щастя родини в наступному році. Про колаж новорічних свят розповіли присутнім на засіданні юнакам та дівчатам бібліотекарі ЦРБ О. В. Попова та Л. Є. Лукянчук.
 








Бібліотекар краєзнавчого відділу Н. І. Балабан запропонувала до уваги присутніх цікаву презентацію автентичних колядок та щедрівок сіл Котовського району, які зібрані у книзі «Кожне сільце має своє слівце».




 

 Тему січневих народних свят, звичаїв та обрядів із задоволенням підхопили присутні поети: Шиманська Л. М., Корембліт О. Х., Кушнир Т. М., Барсукова В. І., а також молоді дарування – старшокласники шкіл району: Корня Регина), Полесик Юлія, Колесник Олена,  Гончарук Христина (с. Липецьке), Кулишинський Дмитро (с. Мардарівка), Богнарюк валентина (с. Соболівка), Гаєвська Анастасія (с. Любомирка), які натхненно декламували власні вірші зимової тематики.


Як і завжди зустріч творчих людей різних за віком, але рідних по духу пройшла цікаво і плідно: нові враження, нові знання, нові вірші, нові плани...

Немає коментарів:

Дописати коментар