понеділок, 1 квітня 2013 р.

У народної казки на гостинах

Тиждень дитячого та юнацького читання

Нещодавно, в рамках Тижня дитячого та юнацького читання,  в Станіславській сільській бібліотеці   відбувся гравікон "У народної казки на гостинах" для учнів молодших класів місцевої школи. Приміщення бібліотеки було прикрашене малюнками казкових героїв, біля однієї стінки влаштували виставку книжок-казок і ілюстрацій до них, на  іншій – виставка дитячих малюнків на тему «Мій улюблений казковий герой». 
Вчитель Ольга Іванівна Копіца розпочала зустріч словами про те, що добра, мудра, чарівна казка завжди була у пошані. "Її з задоволенням слухають і діти і дорослі. Казки бувають різні, проте у всіх них є спільна риса – мудрість. І особливо це проявляється у народній казці. Ми з вами, друзі, знаємо багато чудових  українських народних казок. Дійшли вони до нас завдяки талановитим  оповідачам, яких так багато було колись на Україні,  та сумлінним збирачам народного фольклору.  
 
Сьогодні казка запросила нас на гостини до бібліотеки, щоб дізнатись чи добре ми її пам’ятаєм."

Діти розділилися на дві команди «Веселка» і «Дивограй» і вступили в творчий двобій.  Перший тур  гравікону – гра «З якої казки ці герої?» Дітки весело і дружно розпочинають турнір. 
Другий тур – вікторина «Тварини у казках» викликав цілу бурю емоцій, адже кожен бажав дати правильну відповідь, потім знову гра - «З якого дерева листочки», за нею - конкурс малюнків, потім - пошук прихованих скарбів в грі-конкурсі «Відшукай прихований скарб», розгадування ребусів, бліц-турнір і конкурс для уболівальників, де конкурсанти інсценували уривки з казок на новий лад, а уболівальники відгадували назву казки.
Команди наперебій відповідали на поставлені запитання, а їх відповіді оцінювало компетентне журі, що складалося з учнів старших класів та батьків, які дуже доброзичливо ставилися до всіх учасників. У цій казковій грі переможених не було! Всі учасники команд-суперників отримали  грамоти та збірники казочок у подарунок, а також щирі  та бурхливі оплески всіх присутніх. 
На закінчення гравікону Валентина Іванівна Христич відмітила, що казка-це дитинство людства і його мудрість.  "Друзі, читайте і слухайте казки, легенди, пісні, прислів’я, приказки, притчі… Нехай вони ідуть по світу, сіють доброту і мудрість, навчають, як по правді жити. Віриться, що для вас, юні читачі, і для всіх дітей так само близьким і рідним з дитинства є чарівне слово маминої пісні, бабусиної розповіді  й від колиски через усе життя супроводжуватиме вас казка"

Немає коментарів:

Дописати коментар