вівторок, 26 березня 2013 р.

"Берегиня людських знань"



Тиждень дитячого та юнацького читання



«Дивною і ненатуральною здається людина, яка існує без книги», - так говорив про книгу видатний український поет Тарас Шевченко. З неї ми черпаємо знання, знаходимо відповіді на всі запитання, відкриваємо для себе духовні надбання.З 18 по 22 березня в Новоселівській ЗОШ I-III ступенів пройшов Тиждень дитячого та юнацького читання, проведений спільними зусиллями шкільного та сільських бібліотекарів, вчителів та учнів. Оголосила про відкриття Тижня читання вчитель зарубіжної літератури, бібліотекар Т С. Головчук та провела анкетування серед учнів 9-11 класів «Чи є книжка другом?»


19 березня завідувачка сільської бібліотеки О. М. Швець запропонувала старшокласникам презентацію книжкової виставки «Літературний олімп України», акцентувавши увагу учнів на значенні книги в житті людини і розповіла про виникнення книги.

 








За планом проведення Тижня читання, який був оголошений заздалегідь шкільним бібліотекарем, учні старших класів захищали проекти «Книга, без якої я не уявляю свого життя». Найкращими презентаціями своїх улюблених книг були відзначені такі учні: Вербицький Ю. (10 кл.), Бондаренко О. (9 кл.), Донцул А.  та  Дворнік М. (11 кл.) Продан Х. та  Головчук Т. (11 кл.), а також Бондаренко К. ( 11 кл.).




Великий масовий захід відбувся в школі 20 березня. Розпочала захід бібліотекар сільської дитячої бібліотеки Г. Д. Криуліна презентацією книжкових виставок «Книга – це мудрість поколінь» і «Книги – ювіляри 2013 року» та огляду-бесіди «Книга – твій друг, помічник та порадник» для учнів 5-8 класів.
Продовжив захід конкурс на кращу інсценізацію улюблених творів української та світової літератури «В образі улюблених героїв». Творча група вчителів школи у складі: Г. Ф. Казакевич, Н. Б. Черній, Т. С. Головчук та М. А. Шуляк разом з учнями 5-8 класів підготували інсценізовані мініатюри з героями улюблених творів. Діти з таким захопленням та з акторською майстерністю грали свої ролі, що оплески в залі довго не змовкали. Хочеться відмітити талановиту гру  О. Гранко (8 кл.), Р. Шемчук (8 кл.), О. Вомачко (7 кл.), М. Чегурко (5 кл.), Я. Моргун (5 кл.).


  
А 21 березня в актовому залі школи до Всесвітнього дня поезії відбувся творчий літературний вечір Л. М. Шиманської «Поезії не змовкне джерело». Всі присутні на заході мали змогу познайомитись із творчістю Людмили Миколаївни, яка закохана в рідне слово, в поезії якої поєднуються і людські почуття, і любов до своїх близьких.
Людмила Миколаївна представила збірки віршів «Поетична ліра Котовська», «Время выбрало нас», «Діамантові зорі», «Ярмарок сміху», а також презентувала свою першу збірку «Іду на сповідь…» На згадку про зустріч авторка подарувала шкільній та дитячій бібліотеці свої поетичні збірки.
Тож відкриваємо чарівні двері у світ книги. Зробити це ніколи не пізно, але краще скористатися цим запрошенням якомога раніше.



Немає коментарів:

Дописати коментар