четвер, 25 квітня 2013 р.

"Відчути зов землі, якої ти частинка"

24 квітня 2013 року бібліотечні працівники з усього району зібралися на великий масовий захід - День краєзнавства  "Відчути зов землі, якої ти частинка", присвячений 90-річчю створення Котовського району.
 Підготували і провели цей захід працівники методичних центрів ЦБС в Станіславській сільській бібліотеці, яка є центром історичного краєзнавства серед бібліотек району. До того ж, Станіславська бібліотека - майже ровесниця нашого району. Наприкінці минулого року вона відсвяткувала своє 90-річчя.Бібліотека - неодноразовий переможець районного конкурсу "Краща бібліотека року", районних краєзнавчих конкурсів.

З привітальним словом до бібліотечних працівників звернулися присутні на заході начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Михайлівна Шапран та голова Станіславської сільської ради Микола Іванович Сітарчук. 






Заступник директора ЦБС Людмила Іванівна Бензар познайомила гостей заходу з відеопрезентацією, присвяченою Станіславській бібліотеці, а господиня закладу - завідувачка бібліотекою Валентина Іванівна Христич запросила усіх на екскурсію по бібліотеці.
Продовжився День краєзнавства цілою низкою різноманітних за формою краєзнавчих заходів. Цікаві відеопрезентації  "Одвічні скарби Котовщини" та "Історія Котовщини в світлинах"  представила присутнім бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Іванівна Балабан. Технічну допомогу у створенні та демонстрації презентацій надав методист РЦКД Олександр Сергійович Шапран. 
Гості та учасники заходу познайомилися з історико-архітектурними пам'ятками нашого району, з  інтересом роздивлялися чорно-білі фотографії з сімейних архівів, на яких зображені події різних періодів життя району: колективізація, механізація сільськогосподарських робіт, післявоєнна відбудова, рекорди на бурякових полях, будівництво ферм, тракторних бригад.
Неабияку увагу привернула і відеопрезентація "Майстри Котовщини", створена за матеріалами бібліотекарів в рамках однойменної творчої естафети до ювілею району, і огляд краєзнавчих видань центральної районної бібліотеки, брошур та буклетів.

Досвідом створення меморіальних куточків в бібліотеках сіл Коси та Станіславка поділилися їхні завідувачки. Діана Василівна Брадул розповіла про меморіальний куточок українського лірництва "Співцям українського народу" в Косівській сільській бібліотеці, а Валентина Іванівна  провела презентацію бібліотечного куточку "Пам'яті Гончара", розповіла про своє активне спілкування з вдовою великого письменника.
Завідувачка бібліотекою для дорослих села Новоселівка Олена Миколаївна Швець представила бібліотекарям району огляд краєзнавчого видання села "Новоселівка, познайомила з історією його створення.
 




У подорож літературними стежками нашого краю під назвою "Класики літератури на Котовщині" запросили всіх працівники центральної районної бібліотеки Олена Володимирівна Попова та Людмила Євгенівна Лук'янчук. 
Не менш яскравою сторінкою Дня краєзнавства став  інтелект-батл "Рідний серцю край Котовський", справжнє змагання бібліотекарів за звання найкращого знавця історії району. 

День краєзнавства добіг свого кінця, але залишив багато приємних емоцій, збагатив бібліотекарів новими знаннями. Ми щиро дякуємо голові сільської ради Миколі Івановичу Сітарчуку та завідувачці бібліотекою Валентині Іванівні Христич за гостинний прийом.

Немає коментарів:

Дописати коментар