понеділок, 17 червня 2013 р.

Проект "Путівка в життя" завершено!






11 червня випускний вечір  дев'ятикласників Борщівської школи-інтернату став не тільки завершенням навчання в школі, але й заключним акордом роботи проекту "Путівка в життя"



Проект "Путівка в життя"  бібліотеки-філії №37 станції Борщі (завідуюча - Ганна Михайлівна Трояновська) -  переможець 10-го раунду співпраці бібліотек з місцевою громадою  за програмою "Бібліоміст".    Він тривав півроку та був спрямований на роботу бібліотеки з групою дітей-сиріт та молоддю з школи-інтернату.



Проект складався з низки масових заходів правового, етичного та естетичного виховання, професійної орієнтації та популяризації здорового способу життя та  сприяв соціальній адаптації випускників інтернату, формуванню почуття високої правосвідомості та відповідальності за свою поведінку, популяризації загальноприйнятих у суспільстві норм поведінки, подоланню негативних звичок.
При проведенні заходів  велику популярність серед вихованців інтернату - учасників проекту мав створений в бібліотеці пункт вільного доступу до Інтернету за програмою "Бібліоміст".
В якості безкоштовних тренерів та консультантів для реалізації проекту були залучені  вихователі Борщівської школи-інтернату Мазур Н. А., Дога Н. А., заступник директора інтернату Коновалов О.В.,
спеціаліст районного центру соціальних служб по справам сім’ї, дітей та молоді станції Борщі Скуділо О. М., лікар Центру здоров'я Білокобиленко К. П., завідуюча сільським ФАПом Туркол С.М., місцевий дільничний інспектор Шалар О.М.,  та  працівники районного відділу культури (бібліотекарі методичних центрів та районного Центру культури та дозвілля). 

Ми вдячні  Котовській районній організації Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» (заступник керівника - Редько Людмила Євграфівна), яка виступила партнером бібліотеки за проектом і  допомогла отримати бібліотеці фінансову допомогу від програми "Бібліоміст". 



Проект "Путівка в життя" - один з багатьох соціальних бібліотечних проектів, які отримали міжнародну технічну допомогу і дають змогу реально покращити роботу бібліотечних закладів  в напрямку соціалізації молоді в сучасному суспільстві, активної участі в вихованні та формуванні молодого громадянина, в розбудові розвинутого демократичного суспільства. 



Немає коментарів:

Дописати коментар